Nederlandse Brouwers is de overkoepelende organisatie die de belangen behartigt van acht in Nederland gevestigde bierbrouwerijen. Deze brouwerijen zijn samen goed voor ruim 95 procent van de bierproductie in Nederland. De andere 5 procent wordt gebrouwen door meer dan 120 microbrouwerijen.

Uitgelicht

75 jaar verder: veel is er veranderd, maar niet alles

door Interview Carine Arts, Budelse Brouwerij

Op 18 september 2014 bestaat Nederlandse Brouwers precies 75 jaar. Nederlandse Brouwers, dat voor 2010 altijd het Centraal Brouwerij Kantoor (CBK) heette, kent een rijke geschiedenis die start vlak voor de Tweede Wereldoorlog. 

Nadat we eerst even kort terugblikken op deze geschiedenis van Nederlandse Brouwers, leggen we vervolgens een paar vragen voor aan Carine Arts. Zij is directeur van de Budelse Brouwerij en neemt al sinds 1981 deel aan de bestuursvergaderingen van Nederlandse Brouwers. 

 
  Lees meer >>

Nieuws

 • 10/10/2014
  Bier is meer dan ooit Rock & Roll

  ‘Er gebeurt veel in de Nederlandse bierwereld, die zeer innovatief is’, zegt Hildegard van Ostaden in de derde editie van de ‘Brouwers van Morgen’. Tegelijkertijd doen de brouwers dat op een verantwoorde manier, geeft Niek Jan van Kesteren (algemeen directeur VNO-NCW) aan in zijn interview.

 • 06/10/2014
  42 Bockbierambassadeurs benoemd in Hoeve Kromwijk Zoetermeer

  Vanmiddag presenteerden de leden van Nederlandse Brouwers de nieuwe herfstbockbieren van 2014. Traditiegetrouw gebeurde dit op de eerste maandag van oktober tijdens een smaakvolle 'High Bockbier' in Hoeve Kromwijk in Zoetermeer. 

 • 09/09/2014 ( Trimbos )
  Cultuuromslag in alcoholgebruik onder Nederlandse jongeren

  Steeds minder Nederlandse jongeren drinken op jonge leeftijd alcohol. Dat is één van de conclusies uit het HBSC-rapport 2013 dat maandag 8 september werd aangeboden aan de heer van Rijn, staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). Het rapport is opgesteld door onderzoekers van de Universiteit Utrecht, het Trimbos-instituut en het Sociaal en Cultureel Planbureau.

Nuchter over bier

Twitter feed @NLbrouwers