Nederlandse Brouwers is de overkoepelende organisatie die de belangen behartigt van acht in Nederland gevestigde bierbrouwerijen. Deze brouwerijen zijn samen goed voor ruim 95 procent van de bierproductie in Nederland. De andere 5 procent wordt gebrouwen door meer dan 120 microbrouwerijen.

Uitgelicht

75 jaar verder: veel is er veranderd, maar niet alles

door Interview Carine Arts, Budelse Brouwerij

Op 18 september 2014 bestaat Nederlandse Brouwers precies 75 jaar. Nederlandse Brouwers, dat voor 2010 altijd het Centraal Brouwerij Kantoor (CBK) heette, kent een rijke geschiedenis die start vlak voor de Tweede Wereldoorlog. 

Nadat we eerst even kort terugblikken op deze geschiedenis van Nederlandse Brouwers, leggen we vervolgens een paar vragen voor aan Carine Arts. Zij is directeur van de Budelse Brouwerij en neemt al sinds 1981 deel aan de bestuursvergaderingen van Nederlandse Brouwers. 

 
  Lees meer >>

Nieuws

 • 09/09/2014 ( Trimbos )
  Cultuuromslag in alcoholgebruik onder Nederlandse jongeren

  Steeds minder Nederlandse jongeren drinken op jonge leeftijd alcohol. Dat is één van de conclusies uit het HBSC-rapport 2013 dat maandag 8 september werd aangeboden aan de heer van Rijn, staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). Het rapport is opgesteld door onderzoekers van de Universiteit Utrecht, het Trimbos-instituut en het Sociaal en Cultureel Planbureau.

 • 04/09/2014
  Nationaal Bieronderzoek 2014: Witbier het speciaal bier van de zomer

  Een glas bier smaakt het beste op een warme dag, witbier is het meest populaire speciaal bier in de zomer en in de warme maanden kiezen vrouwen vaker voor rosébier. Zomaar wat resultaten uit het Nationaal Bieronderzoek 2014

 • 05/08/2014
  Nederlandse bierketen blij met besluit verhoging stikstofnorm voor brouwgerst

  Op 4 augustus 2014 is een wijziging in de Uitvoeringsregeling Meststoffenwet gepubliceerd in de Staatscourant. Belangrijke wijziging is dat in de regeling onder andere een opbrengstafhankelijke verhoging voor het gebruik van stikstof bij de teelt van brouwgerst op kleigronden is toegevoegd. Kort gezegd betekent dit dat telers van brouwgerst op kleigrond nu 30 kg meer stikstof mogen strooien als zij een gemiddelde opbrengst halen van 7 ton per hectare.

   

Nuchter over bier

Twitter feed @NLbrouwers