Nederlandse Brouwers is de overkoepelende organisatie die de belangen behartigt van acht in Nederland gevestigde bierbrouwerijen. Deze brouwerijen zijn samen goed voor ruim 95 procent van de bierproductie in Nederland. De andere 5 procent wordt gebrouwen door meer dan 120 microbrouwerijen.

Uitgelicht

Brouwers in Nederland al 75 jaar verenigd

door Cees-Jan Adema

Op 18 september 1939 richtten de brouwers in Nederland het Centraal Brouwerij Kantoor op. Aanleiding hiervoor was de dreigende nieuwe Wereldoorlog. Nu, 75 jaar later, zijn de brouwers nog steeds verenigd. Sinds 5 jaar doen we dit onder de nieuwe naam ‘Nederlandse Brouwers’.

De naamswijziging is niet de enige verandering die de afgelopen jaren heeft plaatsgevonden. Zo wordt de gezamenlijke inkoop van gerst en het onderhoud van tapinstallaties al lang niet meer centraal georganiseerd. Dit geldt ook voor de steeds bewustere alcoholconsumptie door consumenten. Brouwers spelen hierop in met alcoholarm en alcoholvrij bier en initiatieven om verantwoorde bierconsumptie te stimuleren.

  Lees meer >>

Nieuws

 • 03/07/2014 ( Nederlandse Brouwers )
  Aantal zware drinkers daalt

  Uit de CBS cijfers van de gezondheidsenquête blijkt dat het aantal Nederlanders dat tot de zware drinkers behoort (mannen minimaal 1x per week 6 glazen of meer, vrouwen 4 glazen of meer) is gedaald van 12,9% in 2012 naar 12,4% in 2013.

 • 01/07/2014
  Afzet alcoholvrij bier blijft stijgen

  Voor Nederlandse bierdrinkers is alcoholvrij bier al lang niet meer onbekend terrein. Uit de bierconsumptiecijfers 2013 blijkt opnieuw groei in dit segment. 

 • 16/06/2014 ( Stichting Week van het Nederlandse bier )
  Week van het Nederlandse Bier 2014 met recordaantal bezoekers groot succes

  De Week van het Nederlandse Bier 2014 was erg geslaagd. Zo heeft een recordaantal mensen uit binnen- en buitenland in de week van 15 mei t/m 25 mei 2014, kennisgemaakt met Nederlands bier en de Nederlandse biercultuur. Er werd in groten getale deelgenomen aan de 120  activiteiten die door het hele land werden georganiseerd. Ook waren de rondleidingen bij maar liefst 91 grote en kleine bierbrouwers een groot succes. Verder bleken de bier-spijs combinaties bij cafés en restaurants zeer in trek, net als de interessante proeverijen bij slijterijen. Dit alles maakt dat de stichting Week van het Nederlandse Bier een vierde editie aankondigt; namelijk van 28 mei tot en met 7 juni 2015.

Twitter feed @NLbrouwers