Nederlandse Brouwers is de overkoepelende organisatie die de belangen behartigt van acht in Nederland gevestigde bierbrouwerijen. Deze brouwerijen zijn samen goed voor ruim 95 procent van de bierproductie in Nederland. De andere 5 procent wordt gebrouwen door meer dan 120 microbrouwerijen.

Uitgelicht

Consument staat centraal

door Cees-Jan Adema

Het 75-jarig bestaan van Nederlandse Brouwers ligt achter ons. Nu is het altijd beter om vooruit te kijken dan achterom, en dat geldt uiteraard ook voor ons als brouwers. In 2039 bestaan we 100 jaar. Hoe zou de biermarkt er dan uit zien? Is het aantal brouwerijen in Nederland nog verder gegroeid en heeft iedere streek weer zijn eigen bier met lokaal geteelde grondstoffen? Heeft de revolutie van het alcoholvrije bier zich voortgezet? En gaan we in 2039 genieten van de 27ste  editie van de Week van het Nederlandse Bier?

25 jaar vooruit kijken is ronduit onmogelijk. Helder is wel dat de biermarkt in heel hard tempo aan het veranderen is. Een verandering die we moeten omarmen en die wordt ingezet door de vraag en belangstelling van de consument. Meer genieten, meer variatie en ontdekken, soms ook minder alcohol. Al met al ontwikkelingen die goed zijn voor de hele sector. 

  Lees meer >>

Nieuws

 • 11/12/2014
  Merendeel brouwers zet al vrijwillig ingrediënten- en voedingswaardedeclaratie op etiket

  Brouwers vinden het belangrijk dat consumenten een weloverwogen keuze kunnen maken bij het aankopen van levensmiddelen, waaronder bier. Om deze reden zet het merendeel van de leden van Nederlandse Brouwers al jaren vrijwillig een ingrediëntendeclaratie, voedingswaardedeclaratie en zwangerschapslogo op het etiket. Brouwers nemen hiermee hun verantwoordelijkheid. Tegelijkertijd lopen ze vooruit op de Europese etiketteringsverordening (1169/2011), waaraan iedere levensmiddelenproducent per 13 december 2014 moet voldoen. 

 • 03/12/2014 ( STIVA )
  Geen cognitieve afwijkingen bij alcoholdrinkende jongeren

  Onderzoek van de Universiteit Utrecht toont aan dat alcoholconsumptie door minderjarigen en zelfs overmatig drinken niet leidt tot een vermindering van de cognitieve vaardigheden van pubers.

 • 18/11/2014
  Bierbrouwers behoren met energie-efficiency tot best presterende sectoren

  Bierbrouwers behoren tot de best scorende sectoren op het gebied van energie-efficiency. Dit blijkt uit de resultatenbrochure ‘Convenanten Meerjarenafspraken energie-efficiëntie’, die minister Kamp van Economische Zaken deze week naar de Kamer heeft gestuurd. 

Nuchter over bier

Twitter feed @NLbrouwers