Nederlandse Brouwers is de overkoepelende organisatie die de belangen behartigt van negen in Nederland gevestigde bierbrouwerijen. Deze brouwerijen zijn samen goed voor ruim 95 procent van de bierproductie in Nederland. De andere 5 procent wordt gebrouwen door meer dan 120 microbrouwerijen.

Uitgelicht

Consument staat centraal

door Cees-Jan Adema

Het 75-jarig bestaan van Nederlandse Brouwers ligt achter ons. Nu is het altijd beter om vooruit te kijken dan achterom, en dat geldt uiteraard ook voor ons als brouwers. In 2039 bestaan we 100 jaar. Hoe zou de biermarkt er dan uit zien? Is het aantal brouwerijen in Nederland nog verder gegroeid en heeft iedere streek weer zijn eigen bier met lokaal geteelde grondstoffen? Heeft de revolutie van het alcoholvrije bier zich voortgezet? En gaan we in 2039 genieten van de 27ste  editie van de Week van het Nederlandse Bier?

25 jaar vooruit kijken is ronduit onmogelijk. Helder is wel dat de biermarkt in heel hard tempo aan het veranderen is. Een verandering die we moeten omarmen en die wordt ingezet door de vraag en belangstelling van de consument. Meer genieten, meer variatie en ontdekken, soms ook minder alcohol. Al met al ontwikkelingen die goed zijn voor de hele sector. 

  Lees meer >>

Nieuws

Nuchter over bier

Twitter feed @NLbrouwers