Nederlandse Brouwers is de overkoepelende organisatie die de belangen behartigt van acht in Nederland gevestigde bierbrouwerijen. Deze brouwerijen zijn samen goed voor ruim 95 procent van de bierproductie in Nederland. De andere 5 procent wordt gebrouwen door meer dan 120 microbrouwerijen.

Uitgelicht

Scandinavische landen de zuipschuit van Europa

door Cees-Jan Adema

Nee, wees gerust, dit is geen typefout. Op de één of andere manier waart nog steeds het sprookje rond dat Nederland de zuipschuit van Europa is. En dat beeld wordt door sommigen gekoesterd als een kostbaar bezit. Echter, de waarheid ligt een stuk genuanceerder.  De Wereldgezondheidorganisatie (World Health Organization – WHO) heeft op 12 mei 2014 haar Global Status report on Alcohol and Health gepresenteerd. Normaal gesproken krijgen dergelijke onderzoeken veel aandacht in de media, deze keer is dat echter anders. Dat is opmerkelijk omdat het WHO report  juist heel goed nieuws bevat voor Nederland.

De Nederlander blijkt namelijk een matige en verantwoorde drinker te zijn. Zo ligt in Nederland de gemiddelde alcoholconsumptie onder het Europees gemiddelde en scoort Nederland zeer gunstig als het gaat om weinig voorkomen van binge drinking en alcoholverslaving. 

  Lees meer >>

Nieuws

 • 03/07/2014 ( Nederlandse Brouwers )
  Aantal zware drinkers daalt

  Uit de CBS cijfers van de gezondheidsenquête blijkt dat het aantal Nederlanders dat tot de zware drinkers behoort (mannen minimaal 1x per week 6 glazen of meer, vrouwen 4 glazen of meer) is gedaald van 12,9% in 2012 naar 12,4% in 2013.

 • 01/07/2014
  Afzet alcoholvrij bier blijft stijgen

  Voor Nederlandse bierdrinkers is alcoholvrij bier al lang niet meer onbekend terrein. Uit de bierconsumptiecijfers 2013 blijkt opnieuw groei in dit segment. 

 • 16/06/2014 ( Stichting Week van het Nederlandse bier )
  Week van het Nederlandse Bier 2014 met recordaantal bezoekers groot succes

  De Week van het Nederlandse Bier 2014 was erg geslaagd. Zo heeft een recordaantal mensen uit binnen- en buitenland in de week van 15 mei t/m 25 mei 2014, kennisgemaakt met Nederlands bier en de Nederlandse biercultuur. Er werd in groten getale deelgenomen aan de 120  activiteiten die door het hele land werden georganiseerd. Ook waren de rondleidingen bij maar liefst 91 grote en kleine bierbrouwers een groot succes. Verder bleken de bier-spijs combinaties bij cafés en restaurants zeer in trek, net als de interessante proeverijen bij slijterijen. Dit alles maakt dat de stichting Week van het Nederlandse Bier een vierde editie aankondigt; namelijk van 28 mei tot en met 7 juni 2015.

Twitter feed @NLbrouwers