Nederlandse Brouwers is de overkoepelende organisatie die de belangen behartigt van acht in Nederland gevestigde bierbrouwerijen. Deze brouwerijen zijn samen goed voor ruim 95 procent van de bierproductie in Nederland. De andere 5 procent wordt gebrouwen door meer dan 120 microbrouwerijen.

Uitgelicht

75 jaar verder: veel is er veranderd, maar niet alles

door Interview Carine Arts, Budelse Brouwerij

Op 18 september 2014 bestaat Nederlandse Brouwers precies 75 jaar. Nederlandse Brouwers, dat voor 2010 altijd het Centraal Brouwerij Kantoor (CBK) heette, kent een rijke geschiedenis die start vlak voor de Tweede Wereldoorlog. 

Nadat we eerst even kort terugblikken op deze geschiedenis van Nederlandse Brouwers, leggen we vervolgens een paar vragen voor aan Carine Arts. Zij is directeur van de Budelse Brouwerij en neemt al sinds 1981 deel aan de bestuursvergaderingen van Nederlandse Brouwers. 

 
  Lees meer >>

Nieuws

 • 11/12/2014
  Merendeel brouwers zet al vrijwillig ingrediënten- en voedingswaardedeclaratie op etiket

  Brouwers vinden het belangrijk dat consumenten een weloverwogen keuze kunnen maken bij het aankopen van levensmiddelen, waaronder bier. Om deze reden zet het merendeel van de leden van Nederlandse Brouwers al jaren vrijwillig een ingrediëntendeclaratie, voedingswaardedeclaratie en zwangerschapslogo op het etiket. Brouwers nemen hiermee hun verantwoordelijkheid. Tegelijkertijd lopen ze vooruit op de Europese etiketteringsverordening (1169/2011), waaraan iedere levensmiddelenproducent per 13 december 2014 moet voldoen. 

 • 03/12/2014 ( STIVA )
  Geen cognitieve afwijkingen bij alcoholdrinkende jongeren

  Onderzoek van de Universiteit Utrecht toont aan dat alcoholconsumptie door minderjarigen en zelfs overmatig drinken niet leidt tot een vermindering van de cognitieve vaardigheden van pubers.

 • 18/11/2014
  Bierbrouwers behoren met energie-efficiency tot best presterende sectoren

  Bierbrouwers behoren tot de best scorende sectoren op het gebied van energie-efficiency. Dit blijkt uit de resultatenbrochure ‘Convenanten Meerjarenafspraken energie-efficiëntie’, die minister Kamp van Economische Zaken deze week naar de Kamer heeft gestuurd. 

Nuchter over bier

Twitter feed @NLbrouwers