09/06/2011 (ANP Pers Support )

En de bier en gastronomie award 2011 gaat naar...?

Masterclass nieuw onderdeel van de wedstrijd

Diverse onderzoeken, zoals het Nationaal Bieronderzoek 2010, tonen aan dat het drinken van bier bij de maaltijd toeneemt. De consument staat open voor nieuwe bierervaringen. Bier blijkt een ideale tafelpartner, dankzij het brede palet aan typische smaken, dat unieke combinaties mogelijk maakt.  Het Biergenootschap der Lage Landen ondersteunt deze ontwikkeling door het uitreiken van de Bier & Gastronomie Award. Restaurants, waar bier en spijs combinaties hoog in het vaandel, staan kunnen meedingen naar deze prestigieuze erkenning, die dit jaar voor de vierde keer wordt uitgereikt. Een Masterclass maakt deel uit van de selectieprocedure.

Het Biergenootschap der Lage Landen is een gezelschap met leden uit de Nederlandse en Belgische Bierwereld, dat zich inzet voor de promotie van bier. Het combineert de Nederlandse Bierbekendheid met de Belgische Biercultuur. Eén van de exponenten is het promoten van bier als begeleidende drank bij de maaltijd. De wedstrijd om de Bier & Gastronomie Award wordt ondersteund door Nederlandse Brouwers te Den Haag.

Bier&Gastronomie Award 2011
Tijdens de Horecava 2011 ontving Restaurant de Hofkaemer uit Bergeijk de Bier& Gastronomie Award 2011. Eerder al zijn er Awards uitgereikt aan Proeverij Caruso in Roosendaal en aan Restaurant Lieve in Amsterdam.

Om in aanmerking te komen voor de Bier&Gastronomie Award moeten restaurants beschikken over:

- Een menukaart, waar bij de gerechten een suggestie wordt gedaan voor een bijpassend bier;
- Goede kennis over bier om een gedegen advies te kunnen uitbrengen over de bierkeuze bij een gerecht;
- Kennis over welk glas het meeste recht doet aan het soort bier;
- Een breed assortiment aan bieren.

Inschrijving
De inschrijving om mee te dingen naar de Award 2012 staat nu open. Geïnteresseerde restaurants kunnen zich inschrijven door een mail met adresgegevens te sturen naar BenG@bierburo.nl vóór 1 juli a.s.

Masterclass
Deelnemers worden medio september uitgenodigd voor een Masterclass. Tijdens deze instructieve bijeenkomst, geleidt door een deskundige topkok en smaakexpert, zal naast
wederzijdse informatie overdracht ook een schriftelijke test worden afgenomen. Uitslag van de test en eerste selectie zal resulteren in een jurybezoek aan een vijftal deelnemers.


« Terug
Informatie

Floor van Aerde
Communicatie en PR
fvanaerde@dranken.org

Downloads