09/09/2014 ( Trimbos )
Cultuuromslag in alcoholgebruik onder Nederlandse jongeren

Steeds minder Nederlandse jongeren drinken op jonge leeftijd alcohol. Dat is één van de conclusies uit het HBSC-rapport 2013 dat maandag 8 september werd aangeboden aan de heer van Rijn, staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). Het rapport is opgesteld door onderzoekers van de Universiteit Utrecht, het Trimbos-instituut en het Sociaal en Cultureel Planbureau.

04/09/2014
Nationaal Bieronderzoek 2014: Witbier het speciaal bier van de zomer

Een glas bier smaakt het beste op een warme dag, witbier is het meest populaire speciaal bier in de zomer en in de warme maanden kiezen vrouwen vaker voor rosébier. Zomaar wat resultaten uit het Nationaal Bieronderzoek 2014

05/08/2014
Nederlandse bierketen blij met besluit verhoging stikstofnorm voor brouwgerst

Op 4 augustus 2014 is een wijziging in de Uitvoeringsregeling Meststoffenwet gepubliceerd in de Staatscourant. Belangrijke wijziging is dat in de regeling onder andere een opbrengstafhankelijke verhoging voor het gebruik van stikstof bij de teelt van brouwgerst op kleigronden is toegevoegd. Kort gezegd betekent dit dat telers van brouwgerst op kleigrond nu 30 kg meer stikstof mogen strooien als zij een gemiddelde opbrengst halen van 7 ton per hectare.

 

03/07/2014 ( Nederlandse Brouwers )
Aantal zware drinkers daalt

Uit de CBS cijfers van de gezondheidsenquête blijkt dat het aantal Nederlanders dat tot de zware drinkers behoort (mannen minimaal 1x per week 6 glazen of meer, vrouwen 4 glazen of meer) is gedaald van 12,9% in 2012 naar 12,4% in 2013.

01/07/2014
Afzet alcoholvrij bier blijft stijgen

Voor Nederlandse bierdrinkers is alcoholvrij bier al lang niet meer onbekend terrein. Uit de bierconsumptiecijfers 2013 blijkt opnieuw groei in dit segment. 

16/06/2014 ( Stichting Week van het Nederlandse bier )
Week van het Nederlandse Bier 2014 met recordaantal bezoekers groot succes

De Week van het Nederlandse Bier 2014 was erg geslaagd. Zo heeft een recordaantal mensen uit binnen- en buitenland in de week van 15 mei t/m 25 mei 2014, kennisgemaakt met Nederlands bier en de Nederlandse biercultuur. Er werd in groten getale deelgenomen aan de 120  activiteiten die door het hele land werden georganiseerd. Ook waren de rondleidingen bij maar liefst 91 grote en kleine bierbrouwers een groot succes. Verder bleken de bier-spijs combinaties bij cafés en restaurants zeer in trek, net als de interessante proeverijen bij slijterijen. Dit alles maakt dat de stichting Week van het Nederlandse Bier een vierde editie aankondigt; namelijk van 28 mei tot en met 7 juni 2015.

10/06/2014 ( Nederlandse Brouwers )
Liefst glas bier in Brazilië met Kuyt en Robben

De Nederlandse bierdrinker heft in aanloop naar het  WK in Brazilië het liefst zijn glas bier met Arjen Robben of Dirk Kuyt. Robin van Persie staat op de tweede plaats. Plaats drie en vier worden ingenomen door bondscoach Louis van Gaal en Klaas-Jan Huntelaar.

19/05/2014 ( Stop Bierbelasting )
Verlaging bieraccijns geeft impuls aan economie en werkgelegenheid

Een accijnsverhoging op bier kost de overheid geld. Dit staat in de ‘Alternatieve grenseffectenrapportage bier’ die bureau Regioplan, in opdracht van de brouwers en biertapperijen in Nederland, in de eerste maanden van 2014 heeft uitgevoerd.

 

15/05/2014 ( Nederlandse Brouwers )
Week van het Nederlandse Bier 2014 officieel geopend

Vanavond heeft Burgemeester van Den Haag en oud-minister Jozias van Aartsen het eerste biervat aangeslagen en daarmee de derde editie van de Week van het Nederlandse Bier officieel geopend. Hij deed dit in de Grote Kerk waar 37 Nederlandse brouwerijen acte de présence geven bij het driedaagse Nederlands Bierproeffestival Den Haag. De Opening is het begin van een ruime week (15 tot en met 25 mei) aan activiteiten, waarbij bierliefhebbers kennis kunnen maken met de veelzijdigheid van Nederlands bier en de bruisende biersector.

24/04/2014
Nederlands Bierproeffestival in Den Haag bereikt record aan deelnemende brouwerijen

Tijdens het Nederlands Bierproeffestival in de Grote Kerk in te Den Haag biedt een recordaantal van 36 brouwerijen een grote verscheidenheid aan bieren aan. Van 15 tot en met 17 mei zijn zowel grote bierbrouwerijen als kleine speciaalbierbrouwers uit het hele land met hun bieren vertegenwoordigd, waardoor consumenten meer dan 140 Nederlandse bieren kunnen proeven. 

Filter op onderwerp