05/10/2015
Bockbierseizoen van start met ruim 125 bockbieren!

Vandaag, op de eerste maandag van oktober, start traditiegetrouw het bockbierseizoen in Nederland. De brouwers in Nederland brouwden dit jaar ruim 125 herfstbockbieren, een flinke stijging ten opzichte van vorig jaar toen er ruim 90 bockbieren zijn gebrouwen. 

20/08/2015
Alcoholvrij en speciaal bier winnen verder terrein

Het bierlandschap is in beweging. Pils wordt veruit het meest gedronken maar de opmars zit vooral in de afzet en voorkeur van alcoholvrij en speciaalbier. Bijna de helft van de bierdrinkers (45%) drinkt wel eens alcoholvrij bier. Dat percentage lag in 2011 nog op 26%.

09/07/2015
Nederlandse Brouwers en Erasmus Universiteit Rotterdam betrekken consumenten in debat verantwoorde bierconsumptie

Bier is een prachtig en natuurlijk product met een ruime variatie aan smaken en soorten; van alcoholvrij bier tot speciaal bier. Meer dan 90 procent van de Nederlanders geniet al op een verantwoorde wijze van bier en daar willen de brouwers zich graag voor in blijven zetten. Om deze reden is Nederlandse Brouwers een samenwerking aangegaan met Catalyst Lab van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Het doel van de samenwerking is op een vernieuwende wijze consumenten betrekken in het maatschappelijke debat rondom verantwoorde bierconsumptie.  

11/06/2015 ( Kennisinstituut Bier )
Klopt het dat het drinken van alcohol en het slikken van de pil het risico op borstkanker ongeveer evenveel verhogen?

Het drinken van alcohol verhoogt het risico op verschillende vormen van kanker, waaronder borstkanker. Hoe groot is die invloed van alcohol op borstkanker? Welke factoren beschermen juist tegen borstkanker?

29/05/2015
Texelse Bierbrouwerij treedt toe tot Nederlandse Brouwers

De Texelse Bierbrouwerij treedt per 1 juni 2015 toe tot de vereniging Nederlandse Brouwers. Hiermee telt Nederlandse Brouwers negen leden, die samen goed zijn voor ruim 95 procent van de bierproductie in Nederland. 


25/05/2015 ( Panimoliitto )
Denmark tackles dramatic growth in cross-border beer trade with tax reductions

Denmark decided to curb vigorously growing cross-border trade in beverages by reducing the excise duty on beer and soft drinks. Thanks to this tax reduction, cross-border trade has declined and more sales of beer and soft drinks are being made in Denmark.

28/04/2015 ( OneWorld )
Bier, daar wordt je aardig nat van

In 25 jaar tijd is het waterverbruik tijdens het brouwproces van 20 liter teruggebracht naar 6 liter water per liter geproduceerd bier.

31/03/2015 ( STIVA )
Percentage wekelijks drinkende jongeren gehalveerd

Deze week (24 maart jl.) publiceerde het internationale HBSC netwerk een trendrapportage waarbij gekeken werd naar het aantal jongeren dat wekelijks drinkt. In Nederland is dit meer dan gehalveerd. In 2002 dronk nog 14,1% wekelijks, in 2010 is dit gedaald naar 6,5%.

26/03/2015
Nederlandse brouwers vermelden vrijwillig ingrediëntendeclaratie, voedingswaarde en zwangerschapslogo op etiket

Brouwers vinden het belangrijk dat consumenten een weloverwogen keuze kunnen maken bij het aankopen van levensmiddelen, waaronder bier. Tijdens het EuroActiv stakeholder event dat vandaag plaatsvindt in Brussel, heeft de vereniging van Europese Brouwers deze boodschap ook aan de aanwezige stakeholders en politici overgedragen. 

11/03/2015 ( Kennnisinstituut Bier )
Kennisinstituut Bier introduceert voorlichtingsmateriaal over diabetes en alcohol

Volwassenen met diabetes mogen over het algemeen met mate alcoholhoudende dranken drinken. Sterker nog, matige alcoholconsumptie kan de insulinegevoeligheid verbeteren en kan het risico op hart- en vaatziekten verlagen. 


Filter op onderwerp