Nederlandse Brouwers

Kwaliteit

De BNR is ontwikkeld als een kwalitatief hoogwaardige retourfles waardoor de fles tot veertig keer opnieuw kan worden gevuld en gebruikt. Pas als de fles breekt, glasschade, technische mankementen of duidelijke visuele mankementen heeft, wordt deze uit de roulatie gehaald. Ook is bij het ontwerp gedacht aan de kwaliteit van het bier. Door de specifieke bruine kleur van de BNR laat deze fles weinig UV-straling door, waardoor het bier langer de gewenste kwaliteit behoudt.
 
Iedere BNR die wordt geproduceerd moet aan strenge kwaliteitseisen voldoen. Flessen die niet aan de eisen voldoen, mogen niet naar de klant. De kwaliteitseisen staan omschreven in de ‘Technische specificatie van de 30 cl en 50 cl BNR’.  Nederlandse Brouwers zorgt ervoor dat deze specificatie altijd up to date blijft. Gebruikers zijn verplicht erop toe te zien dat de glasproducenten altijd werken met de laatste versie van deze specificatie. De laatste versie van de Technische specificatie is door goedgekeurde gebruikers vrij op te vragen bij Nederlandse Brouwers.
 
Om de kwaliteit (maat, sterkte, kleur enz.) van iedere fles in de gehele gezamenlijke BNR flessenpool te waarborgen, controleert de flesproducent iedere nieuw geproduceerde fles op alle kwaliteitseisen. Daarnaast voert TNO regelmatig controles uit bij de glasfabrieken om te waarborgen dat dit kwaliteitscontrolesysteem goed werkt.
 

Op dit moment zijn er slechts enkele flessenproducenten die goedkeuring hebben gekregen om de BNR fles te produceren volgens de eisen van Nederlandse Brouwers.