Bierblog

19 december 2017

2018: het jaar van de preventieakkoorden

Begin december werd het nogmaals bevestigd door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en de Europese Commissie: het gaat goed in Nederland als het gaat om verantwoorde alcoholconsumptie. Jongeren drinken minder, beginnen later en qua verantwoord drinken loopt Nederland in de koppositie mee.

Lees meer
Door: Rianne Joosse & Cees-Jan Adema 14 februari 2017

Accijnsverhoging zet verantwoorde bierdrinker in de kou

Op 15 februari praat de Tweede Kamer over het alcoholbeleid. En er gaan al stemmen op voor nóg hogere accijns op bier, sponsoringsverboden en verkoopbeperkingen. Zijn algemene maatregelen wel de geëigende middelen om de verschillende vormen, en vaak specifiek van aard, van alcoholmisbruik tegen te gaan?

Lees meer
Door: Robèr Willemsen 6 januari 2017

Het glas is halfvol, dames en heren in Den Haag

De afgelopen maanden zijn we zo’n beetje bedolven onder rapporten die te maken hebben met de Drank- en Horecawet en het alcoholbeleid in Nederland. Op zich niet zo raar, want Den Haag staat aan de vooravond van de evaluatie van de Drank- en Horecawet. Het moge duidelijk zijn dat ik het een goede zaak vind dat staatssecretar

Lees meer
25 november 2016

Verantwoord genieten is de norm in Nederland

Een aantal jaren geleden was er een bockbier reclame waarin een vrouw haar herfst humeurige man bemoedigend toesprak. Het was niet zo erg dat het weer najaar was. Niet zo erg dat de bladeren weer goudkleurig worden en spoedig van de bomen vallen…want… er is weer bockbier…

Lees meer
Door: Henri Reuchlin 14 juni 2016

Haringseizoen: Er is altijd een heerlijk bier te vinden bij de Hollandse Nieuwe

Tijdens de veiling van het eerste vaatje Hollandse Nieuwe op 14 juni presenteert Nederlandse Brouwers echte Hollandse bieren die perfect te combineren zijn met haring. Lees meer over de smaak van bier in combinatie met haring in het blog van Henri Reuchlin.

Lees meer