27/01/2016
Brouwerij De Leckere sluit zich aan bij Nederlandse Brouwers

Brouwerij De Leckere uit Utrecht heeft zich per januari 2016 aangesloten bij Nederlandse Brouwers. Hiermee telt Nederlandse Brouwers tien leden, die samen ruim 95 procent van de bierproductie in Nederland vertegenwoordigen. 

19/11/2015
Voorlichting 2.0: Met vmbo’ers in gesprek over de gevaren van alcohol via de debatmethode

Hoe zwaar moet je gestraft worden als je met alcohol achter je kiezen op je scooter zit? Hoeveel invloed hebben je vrienden op de manier waarop jij met alcohol omgaat? En wat is de rol van ouders eigenlijk?

18/11/2015
Verbruiksbelasting op alcoholvrij bier verhoogd

Nederlandse Brouwers is zeer teleurgesteld dat de Tweede Kamer vandaag heeft ingestemd met een verdere verhoging van de verbruiksbelasting op alcoholvrije dranken, waaronder alcoholvrij bier. 

04/11/2015 ( Stiva )
Publiek kiest beste en meest verantwoorde alcoholcommercial

Het Nederlandse publiek (18+) kan vanaf vandaag haar stem uitbrengen op de beste en meest verantwoorde alcoholcommercial uitgezonden op de Nederlandse televisie. De Stichting Verantwoorde Alcoholconsumptie (STIVA) wil met de STIVA TV AWARD 2015 laten zien dat verantwoorde alcoholmarketing ook leuk kan zijn.  

29/10/2015 ( LKvV )
Studenten gaan voor verantwoorde alcoholconsumptie

Op 29 oktober heeft de Landelijke Kamer van Verenigingen (LKvV) zich verbonden aan het Nationaal Programma Preventie: ‘Alles is gezondheid…’. Dit programma is een initiatief van het  ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) en heeft als doel een beweging op gang te brengen naar een gezonder en vitaler Nederland. Door zich te verbinden aan het programma streeft de LKvV naar een betere gezondheid van alle studenten in Nederland door verantwoorde alcoholconsumptie binnen de vereniging te stimuleren. 

22/10/2015
Resultatenbrochure MEE en MJA3: biersector presteert weer goed

Op 9 oktober jl. heeft minister Kamp de resultatenbrochure van het MEE-convenant en het MJA3-convenant naar de Tweede Kamer gestuurd. In deze brochure wordt o.a. ingegaan op de MEE-sectoren (waaronder bierbrouwerijen) en de voedings- en genotmiddelenindustrie (MJA VGI). 

05/10/2015
Bockbierseizoen van start met ruim 125 bockbieren!

Vandaag, op de eerste maandag van oktober, start traditiegetrouw het bockbierseizoen in Nederland. De brouwers in Nederland brouwden dit jaar ruim 125 herfstbockbieren, een flinke stijging ten opzichte van vorig jaar toen er ruim 90 bockbieren zijn gebrouwen. 

20/08/2015
Alcoholvrij en speciaal bier winnen verder terrein

Het bierlandschap is in beweging. Pils wordt veruit het meest gedronken maar de opmars zit vooral in de afzet en voorkeur van alcoholvrij en speciaalbier. Bijna de helft van de bierdrinkers (45%) drinkt wel eens alcoholvrij bier. Dat percentage lag in 2011 nog op 26%.

09/07/2015
Nederlandse Brouwers en Erasmus Universiteit Rotterdam betrekken consumenten in debat verantwoorde bierconsumptie

Bier is een prachtig en natuurlijk product met een ruime variatie aan smaken en soorten; van alcoholvrij bier tot speciaal bier. Meer dan 90 procent van de Nederlanders geniet al op een verantwoorde wijze van bier en daar willen de brouwers zich graag voor in blijven zetten. Om deze reden is Nederlandse Brouwers een samenwerking aangegaan met Catalyst Lab van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Het doel van de samenwerking is op een vernieuwende wijze consumenten betrekken in het maatschappelijke debat rondom verantwoorde bierconsumptie.  

11/06/2015 ( Kennisinstituut Bier )
Klopt het dat het drinken van alcohol en het slikken van de pil het risico op borstkanker ongeveer evenveel verhogen?

Het drinken van alcohol verhoogt het risico op verschillende vormen van kanker, waaronder borstkanker. Hoe groot is die invloed van alcohol op borstkanker? Welke factoren beschermen juist tegen borstkanker?

Filter op onderwerp