Nederlandse Brouwers

Actueel

Persbericht

13 september 2018

Bockbierseizoen: biertraditie gecombineerd met de laatste foodtrends

De komende maanden staan in het teken van het bockbierseizoen. Nederlands bockbier staat bekend als een zwaarder bier van hoge kwaliteit en de start van de herfst. Dit seizoen is er extra aandacht voor de lekkerste bockbier-food combinaties. Bockbier heeft een veelzijdige smaak die goed past bij een variatie aan gerechten.

Lees meer

Persbericht

14 augustus 2018

Nationaal Bieronderzoek 2018: trend bewuster kiezen voor een bier zet door

De Nederlandse consument duikt steeds dieper in de mogelijkheden van een divers bieraanbod. Hoewel pils nog altijd de onbetwiste leider is in het schap, is er een aanhoudende populariteit van speciaalbier en alcoholvrije en -arme bieren.

Lees meer
17 juli 2018

Rijden onder invloed bereikt laagste niveau ooit

Veilig Verkeer Nederland (VVN) is verheugd over de conclusie van een door het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat uitgevoerd en naar de Tweede Kamer gestuurd onderzoek naar Rijden onder invloed in de periode van 2002 tot 2017. De daling op de lange termijn is significant, van 4% in 2002 naar 1,4% in 2017.

Lees meer

Persbericht

24 mei 2018

Bier Butler app geeft bieradvies bij je eten

Vandaag lanceren de brouwers van Nederland de Bier Butler app: een nieuwe app die meteen een bier adviseert bij het gerecht dat wordt ingetikt. Een unieke samenwerking waar alle Nederlandse brouwerijen bij worden betrokken. Alle gerechten in de app, zijn door gecertificeerde biersommeliers gecombineerd met een beste bier.

Lees meer

Persbericht

19 april 2018

Alcoholvrij bier is ingeburgerd

De consumptie van speciaalbier steeg afgelopen jaar flink met 7,9 procent en van alcoholvrij bier zelfs met 24,7 procent. De categorie pils blijft voor het tweede jaar op rij stabiel.

Lees meer