Nederlandse Brouwers

Verantwoorde bierconsumptie

Meer dan 90% van de Nederlanders geniet al op een verantwoorde wijze van dit natuurlijke product.

Eén van de belangrijkste thema’s op dit moment is verantwoorde bierconsumptie. Niet alleen voor de samenleving maar ook voor de brouwers. Bier is een prachtig natuurlijk product met een ruime variatie aan smaken en soorten, variërend van alcoholvrij bier tot speciaal bier. Meer dan 90% van de Nederlanders geniet al op een verantwoorde wijze van dit natuurlijke product. Als brouwers willen wij de positieve tendens rondom verantwoorde alcoholconsumptie vasthouden. Daarvoor steunen we de boodschap van experts inzake alcoholmatiging.

Activiteiten biersector

De biersector zet zich al jaren op verschillende terreinen in voor verantwoorde bierconsumptie. Hiermee willen zij de positieve tendens die is ingezet op verantwoorde bierconsumptie vasthouden. De activiteiten zijn gericht op jongeren, verkeer, marketing en gezondheid.

Welke activiteiten onderneemt de biersector?

Hoeveel alcohol mag je drinken?

Matige alcoholconsumptie’ is niet hetzelfde als ‘verantwoorde alcoholconsumptie’. Soms houdt ‘verantwoord’ in dat er helemaal geen alcohol moet worden gedronken. Bijvoorbeeld voor vrouwen die zwanger zijn of willen worden, jongeren onder de 18 jaar en mensen die nog gaan deelnemen aan het verkeer.

Alcohol & verkeer

Dat drinken en rijden niet samengaan is een steeds breder geaccepteerde norm. Uit onderzoek blijkt dat met name jonge automobilisten de norm omarmen.