Nederlandse Brouwers

Best practices Landbouw

Koninklijke Grolsch

Hergebruik van 50 miljoen kilo bierbostel per jaar

Het restproduct van de mout dat overblijft nadat de suikers en de eiwitten eruit zijn gehaald wordt hergebruikt. Bierbostel heeft een hoge voedingswaarde en dat maakt het een gewild diervoeder. Jaarlijks verwerken we ruim 50.000 ton bierbostel tot veevoer. Elke week komen er 25 vrachtwagens bij Bierbrouwerij Grolsch om dit afvalproduct op te halen voor hergebruik.

Meer informatie

Royal Swinkels Family Brewers

Boer Bier Water

Boer Bier Water is een samenwerking tussen lokale boeren en tuinders, Brouwerij Bavaria, ZLTO, gemeente Laarbeek, Waterschap Aa & Maas, Agrifirm en de lokale Rabobank. Binnen Boer Bier Water worden verschillende projecten geïnitieerd om de grond en daarmee het water voor de lange termijn vitaal te houden. 

De projectgroep Water bekijkt hoe er op de meest efficiënte manier met water omgegaan kan worden. Brouwerij Bavaria en de agrariërs in de omgeving Laarbeek gebruiken veel van dit water. Om hier goed mee om te gaan, wordt bijvoorbeeld het restwater van Brouwerij Bavaria herverdeeld onder agrariërs. Ook worden er stuwen geplaatst en extra sloten gegraven om verdroging van de grond tegen te gaan. Een nattere grond heeft immers minder water nodig.

Meer over Boer Bier Water

Brouwerij De Leckere

Biologisch bier

Bij de oprichting in 1997 heeft Brouwerij De Leckere bewust gekozen voor 100% biologisch gebrouwen bier. Hiermee werd de introductie van biologisch bier in Nederland een feit.