Nederlandse Brouwers

Studenten

Nederlandse Brouwers werkt samen met studentenverenigingen en universiteiten om alcoholmisbruik onder studenten terug te dringen. Dat wordt bereikt door meer voorlichting over alcoholmisbruik, trainingen voor barvrijwilligers en het populairder maken van 0.0%-bier onder studenten. En met goed resultaat. Inmiddels heeft nu drie op vier verenigingen alcoholvrij bier in het standaardassortiment. 

Nederlandse Brouwers

Een verantwoord alcoholsymposium voor studenten

In samenwerking met stichting Jeugd en Alcohol en de TU Delft werd op 24 november 2020 door en voor de Delftse studentenverenigingen een symposium georganiseerd over onverantwoord alcoholgebruik onder studenten. Als onderdeel van dit symposium organiseerde Nederlandse Brouwers met biersommelier Rick Kempen de workshop Alcoholvrij, een smaakvol alternatief om studenten te laten zien welke alternatieven er zijn voor alcohol.

Naar het nieuwsbericht

Kennisinstituut Bier

Campagne 100% student met 0.0%

In samenwerking met Nederlandse Brouwers heeft Kennisinstituut Bier een campagne ontwikkeld om aankomend studenten tijdens de introductietijd bewust te maken dat er een alcoholvrij alternatief beschikbaar is. Deze campagne wordt als pilot in vijf steden getest (Amsterdam, Delft, Enschede, Utrecht, Wageningen). In totaal zullen zo’n 17.500 studenten deel nemen aan de introducties in deze vijf steden. Insteek van de campagne is dat je volop kunt deelnemen aan het studentenleven, ook als je alcoholvrij bier drinkt (100% student met 0.0%). 

Naar de campagnesite

Koninklijke Grolsch

Grolsch introduceert face-to-face IVA training voor barvrijwilligers

Grolsch gaat al haar klanten met een focus op sport- en studentenverenigingen én evenementen helpen om een gezonder alcoholbeleid te voeren. Barvrijwilligers kunnen sinds december 2019 via de Enschedese brouwer een face-to-face Instructie Verantwoord Alcohol schenken (IVA) training volgen.

Meer informatie

Royal Swinkels Family Brewers

Bavaria 0.0% op de tap bij studenten corps Vindicat

Bij de Groninger Studenten Corps Vindicat Atque Polit is sinds 2017 Bavaria 0.0% Original op tap verkrijgbaar. Meer dan ooit is verantwoord alcoholgebruik een onderwerp dat bij studentenverenigingen leeft. Studenten stimuleren om vaker voor alcoholvrij te kiezen begint met het bieden van een goed en laagdrempelig alternatief voor “normaal” bier.

Brouwerij AB InBev

Studenten proeven Leffe Blond 0.0%

Tijdens de introductieweek 2019 van de Studenten Roeivereniging Proteus Eretes heeft een promotieteam van Brouwerij AB InBev verantwoord genieten extra onder de aandacht bij studenten door hen Leffe Blond 0.0% te laten proeven. De reacties waren positief. Ook na de introductieperiode zal de brouwerij verantwoorde alcoholconsumptie onder studenten onder de aandacht blijven brengen.

Koninklijke Grolsch

Speciale truck promoot Grolsch Radler 0.0% en Grolsch 0.0%

Tijdens de introductieweken 2019 heeft Grolsch d.m.v. een speciale truck Grolsch Radler 0.0% en Grolsch 0.0% actief onder de aandacht bij studenten. Onder andere in Rotterdam, Amsterdam, Delft en Groningen.

Heineken Nederland

Zes grote studentenverenigingen drinken Heineken 0.0

Heineken Nederland zet samen met zes grote Nederlandse studentenverenigingen in op Heineken 0.0.

Koninklijke Grolsch

Studentenverenigingen drinken Grolsch/Kornuit 0.0%

Alle studentenverenigingen zijn benaderd om Grolsch/Kornuit 0.0% en/of Radler 0.0% in het assortiment op te nemen. Per mei 2019 was bij ruim 70% al alcoholvrij bier verkrijgbaar.

Koninklijke Grolsch

Workshop Alcohol & Verkeer

Deze workshop is speciaal ontwikkeld voor studenten en heeft als doel de bewustwording te verhogen dat alcohol en verkeer niet samen gaan. Door een 3D-tripping car simulator, het lopen van parcours met VR bril en een alcohol cart voor het rijden van een buiten parcours ervaren studenten dat alcohol niet thuis hoort in het verkeer. Deze workshop wordt o.a. ingezet bij TU Delft en de Radboud Universiteit.

Brouwerij AB InBev

Promoten van alcoholvrij bier in zes studentensteden tijdens introductieperiode

In onder andere. Amsterdam, Arnhem, Breda, Den Bosch en Nijmegen heeft Brouwerij AB InBev alcoholvrij bier gepromoot tijdens studenten introductieweken.

Doel was om de studenten kennis te laten maken met het alcoholvrij bier Leffe Blond 0.0 en in gesprek te gaan over verantwoord drinken. Door middel van “tastings” op hogescholen en universiteiten zijn veel studenten bereikt om kennis te laten maken met een alcoholvrij alternatief.

Nederlandse Brouwers

Samenwerking met studentenverenigingen

Nederlandse Brouwers en haar leden werken samen met studentenverenigingen en universiteiten om alcoholmisbruik onder studenten terug te dringen. Hierbij valt te denken aan meer voorlichting en het, samen met studentenverenigingen, onder studenten populairder maken van 0.0 bier, waarvan de consumptie in de totale markt al jaren op rij rond de 25% stijgt.

Bekijk het filmpje