Nederlandse Brouwers

17 december 2020Naar overzicht

Nederlandse Brouwers draagt bij aan verantwoord alcoholsymposium voor studenten

In samenwerking met stichting Jeugd en Alcohol en de TU Delft werd op 24 november jl. door en voor de Delftse studentenverenigingen een symposium georganiseerd over onverantwoord alcoholgebruik onder studenten.

De wetenschappelijke bijeenkomst kwam vooruit uit het Nationaal Preventieakkoord en heeft als doel studenten te informeren over alcoholgebruik. Nederlandse Brouwers organiseerde met biersommelier Rick Kempen een workshop over: ”alcoholvrij, een smaakvol alternatief”. Rick Kempen nam de studenten mee in de wereld van alcoholvrij- en alcoholarm bier. De afgelopen jaren is er een enorme inhaalslag gemaakt in de smaak en kwaliteit van alcoholvrij en alcoholarm bier. Kempen liet hiermee zien welke alternatieven er zijn voor alcohol voor studenten.

Deze unieke samenwerking met de gemeente en de studentenverenigingen, waarbij ook de studenten inbreng hebben gehad over hoe het symposium vormgegeven werd smaakt voor de Nederlandse Brouwers naar meer. Goede voorlichting is belangrijk. Een biertje is niets mis mee, het gaat erom hoe je er mee omgaat. Het doel van het alcoholsymposium was dan ook niet om met een vinger te wijzen dat alcohol slecht voor je is, maar om te laten zien hoe belangrijk verantwoord gebruik ervan is.