Nederlandse Brouwers

Actueel

Nieuwsbericht

23 oktober 2023

Duitsland en België lachende derde

De brouwers vrezen de gevolgen van de dubbele verhoging van de bierbelasting per 1 januari waardoor nog meer mensen hun bier over de grens gaan kopen. De bierdrinker gaat de prijs betalen door duurdere bieren en minder keus. Concurrerende bierlanden Duitsland en België zijn de lachende derde.

Lees meer

Nieuwsbericht

13 oktober 2023

Oproep aan lijststrekkers: stop dubbele verhoging bierbelasting.

Op Prinsjesdag maakte het demissionair kabinet bekend dat bierbelasting wordt verhoogd. Door de combinatie met de wijziging van het accijnsstelsel voor bier per 1 januari aanstaande, loopt de verhoging op tot boven de 50%. Dit nieuws is bij Nederlandse brouwerijen hard aangekomen.

Lees meer

Nieuwsbericht

13 oktober 2023

Hoeveel duurder wordt jouw bier?

Op Prinsjesdag maakte het demissionair kabinet bekend dat bierbelasting wordt verhoogd. Door de combinatie met de wijziging van het accijnsstelsel voor bier per 1 januari aanstaande, loopt de verhoging op tot boven de 50%.

Lees meer

Nieuwsbericht

5 oktober 2023

Petitie Voorkom extra bierbelasting massaal ondertekend

Het kabinet wil de accijns op bier volgend jaar met meer dan 50% verhogen. Daarmee maakt het kabinet bier voor iedereen duurder. Afgelopen weekend is de petitie Voorkom extra bierbelasting van start gegaan. In een paar dagen tijd is deze al massaal ondertekend. Op 17 oktober wordt de petitie aan de Tweede Kamer aangeboden.

Lees meer

Persbericht

20 september 2023

Verhoging bieraccijns pakt desastreus uit voor bierdrinker en brouwer

Tijdens Prinsjesdag heeft het kabinet aangekondigd de bieraccijns nog eens extra te verhogen met gemiddeld ruim 16%. Door de verandering van het accijnssysteem per 1 januari kan dit oplopen tot 50% en meer. Deze verhoging komt hard aan bij de lokale brouwerijen.

Lees meer