Nederlandse Brouwers

Actueel

Nieuwsbericht

11 november 2022

Uitstel verhoging verbruiksbelasting goede zaak

De Tweede Kamer heeft besloten de verhoging van de verbruiksbelasting, die o.a. op alcoholvrij bier zit, met een jaar uit te stellen. Nederlandse Brouwers juicht het uitstel toe maar wijst erop dat zijn belangrijkste bezwaar nog niet is weggenomen. Alcoholvrij bier moet alsnog uitgezonderd worden van verhoging.

Lees meer

Nieuwsbericht

26 oktober 2022

Bierverkopen boven niveau 2019

Uit de cijfers m.b.t. de bierverkopen blijkt dat zowel de bierverkopen in het 3e kwartaal van dit jaar als die in de eerste negen maanden, veel beter zijn dan vorig jaar. De markt is zelfs gegroeid ten opzichte van het pre-COVID-19 jaar 2019.

Lees meer

Nieuwsbericht

12 oktober 2022

Samenwerking essentieel voor dichterbij brengen preventiedoelen

Nederlandse Brouwers is verbaasd over het rigoureuze besluit van de staatsecretaris. Van Nederlandse Brouwers had dit niet gehoeven. De brouwers blijven zich inzetten voor de doelstellingen van het Nationaal Preventieakkoord. En blijven daarom, zoals dat ook de afgelopen jaren is gedaan, samenwerken met andere partijen.

Lees meer

Standpunt

20 september 2022

Stop belastingverhoging alcoholvrij

Het stond al in het Coalitieakkoord maar nu het in de Miljoenennota 2023 staat, we weten we het zeker! Het kabinet gaat de verbruiksbelasting op frisdranken meer dan verdubbelen. Daardoor wordt ook alcoholvrij bier duurder.

Lees meer

Nieuwsbericht

18 augustus 2022

Steeds meer mensen drinken alcoholvrij bier.

Het aandeel van alcoholvrij bier is de afgelopen vijf jaar gestegen naar bijna 7%. Pils wordt nog steeds verweg het meeste gedronken maar het aandeel is wel iets teruggelopen en dat geldt ook voor biermix. Het aandeel van speciaal bier is licht toegenomen maar alcoholvrij is het meest toegenomen.

Lees meer