Actueel

6 december 2019

Resultaat monitoring 2018 van MEE -brouwers in kopgroep energiebesparing

De sectorrapportage van de monitoring 2018 van MEE-Bierbrouwerijen is in de zomer 2019 van vastgesteld, na schriftelijke goedkeuring door de sector. De sector heeft ruim de helft van de geplande besparing gerealiseerd en ligt daarmee netjes op schema, nu we halverwege de EEP-periode 2017-2020 zitten.

Lees meer
22 november 2019

Nieuwe tool van Bier Butler App leert hoe bier en eten te combineren

Bier staat steeds vaker bij de maaltijd op tafel. In steeds meer horecagelegenheden worden bier en gerechten met elkaar gecombineerd.

Lees meer
20 november 2019

Lucie Wigboldus nieuwe directeur Nederlandse Brouwers

Lucie Wigboldus volgt Cees-Jan Adema op als directeur van de Nederlandse Brouwers. Lucie Wigboldus vervulde diverse functies in een politieke omgeving, zowel in Brussel als Den Haag. De laatste zes jaar was zij directeur van het partijbureau van de VVD. Onder haar leiding werden de vereniging en de campagnes gemoderniseerd.

Lees meer

Standpunt

8 november 2019

De feiten over alcoholvrij bier

Nederlandse alcoholvrije bieren bevatten geen geen alcohol, in het buitenland is dat soms anders.

Lees meer

Persbericht

2 oktober 2019

Vergeten vissoorten op de kaart gezet met speciaalbier

Vis moet zwemmen. Veel mensen kennen de combinatie van vis en wijn, maar daar komt nu verandering in. De Nederlandse Brouwers en het Nederlands Visbureau zetten samen vergeten Nederlandse vissoorten opnieuw op de kaart door ze te combineren met populaire speciaalbieren, zoals  het typische herfstbier; bockbier.

Lees meer