Nederlandse Brouwers

Actueel

Nieuwsbericht

11 maart 2021

Daling overmatig alcoholgebruik goede ontwikkeling

De Gezondheidsenquête/Leefstijlmonitor van het CBS laat zien dat het aandeel van overmatige drinkers in 2020 verder is gedaald. Ook het aantal volwassenen dat voldoet aan de alcoholrichtlijn van de Gezondheidsraad is toegenomen. Nederlandse Brouwers is verheugd over deze goede ontwikkeling.

Lees meer

Persbericht

17 februari 2021

Nieuwe harde klap biermarkt

De bierverkoop in de horeca is in januari met 92 procent gedaald. Deze daling toont de enorme impact van de tweede lockdown op de horecasector. Er is veel nodig om de horeca er weer bovenop te helpen. Het is nu de hoogste tijd om ons te richten op een snelle heropening van de horeca.

Lees meer

Nieuwsbericht

15 februari 2021

‘De cijfers zijn positief. De vlag kan echter nog niet uit.’

Eind 2018 werd het Nationaal Preventieakkoord gesloten met als doel om Nederland gezonder te maken. In Clique Magazine, dat deze maand verspreid is als bijlage van EW (voorheen Elsevier Weekblad), een artikel over het tegengaan van problematisch alcoholgebruik.

Lees meer

Nieuwsbericht

9 februari 2021

Blikjes horen niet in zwerfafval

Op woensdag 3 februari 2021 heeft de staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat bekend gemaakt dat zij vervroegd heeft besloten tot de invoering van statiegeld op blikjes. De statiegeldverplichting gaat in per 31 december 2022.

Lees meer

Persbericht

21 januari 2021

Sterke groei alcoholvrij bier in COVID-jaar

De verkoop van alcoholvrij bier is 8,5% gestegen in 2020. Dit houdt in dat nu 1 op de 14 bieren die gedronken wordt alcoholvrij is. De stijging is hiermee zelfs groter dan in 2019 toen we nog nooit van COVID-19 gehoord hadden.

Lees meer