Nederlandse Brouwers

Actueel

Persbericht

29 juni 2022

Fred Teeven nieuwe voorzitter Nederlandse Brouwers

Fred Teeven is door de algemene vergadering van Nederlandse Brouwers met ingang van 24 juni benoemd tot voorzitter. ‘We zien uit naar de samenwerking met Fred Teeven. Hij beschikt over een brede ervaring. In de fase waarin we ons als biersector bevinden, kunnen we die heel goed gebruiken.'

Lees meer

Nieuwsbericht

5 mei 2022

Koffiedik kijken wat volgende maanden gaan brengen

De voortdurend hoge inflatie mist zijn uitwerking niet. Het consumentenvertrouwen bevindt zich op het laagste niveau ooit. Tegelijkertijd is er in vele sectoren een schreeuwend tekort aan mensen en zou dit zich moeten vertalen in minder zorgen over de werkgelegenheid. Het beeld is dan ook diffuus.

Lees meer

Nieuwsbericht

5 mei 2022

Bierverkoop horeca bijna weer op niveau voor COVID-19.

De totale bierverkopen zijn in het eerste kwartaal van 2022 weer terug op het niveau van het eerste kwartaal van het pre-coronajaar 2019.

Lees meer

Evenement

4 mei 2022

Nederlands Bierproeffestival 2022: Iedereen heeft er weer zin in.

Na 2 jaar staan de brouwers en de bierdrinkers te popelen om tijdens het Nederlands Bierfestival 2022 weer van vele soorten bieren te genieten. Het Bierproeffestival is van 19 tot en met 21 mei in de Grote Kerk in Den Haag.

Lees meer

Nieuwsbericht

11 maart 2022

Dalende trend problematisch alcoholgebruik zet door

Het aandeel 18-plussers dat overmatig alcohol consumeerde is iets gedaald ten opzichte van 2018 en 2019. Deze dalende trend is ook te zien bij het aandeel zware drinkers. Dit blijkt uit de Gezondheidsenquête/Leefstijlmonitor 2021 van het CBS.

Lees meer