Nederlandse Brouwers

Actueel

7 oktober 2021

Petitie Stop extra bierbelasting

De politiek heeft plannen om de belasting op bier te verhogen. Na maanden van gesloten horeca en niemand mogen ontvangen wil de overheid, juist nu dit weer kan, gezelligheid duurder maken. De eerste voorstellen liggen er al.

Lees meer

Nieuwsbericht

25 augustus 2021

Flesje en glas populair bij bierdrinker

De bierdrinker kiest het liefst het bierflesje of glas om van zijn bier te genieten. Zo leert het Nationaal Bieronderzoek 2021.

Lees meer

Nieuwsbericht

25 augustus 2021

Covid pandemie: verantwoord genieten

Tijdens de COVID-pandemie zijn Nederlanders evenveel blijven drinken als voor de lockdown. Wel is alcoholvrij bier populairder geworden. Dit blijkt uit het Nationaal Bieronderzoek 2021 van Nederlandse Brouwers

Lees meer

Nieuwsbericht

16 juli 2021

Zorgen over biermarkt

In totaal werd er in het eerste halfjaar bijna 5,5 miljoen hectoliter bier in Nederland verkocht. Dat is een half miljoen minder (-8,4%) dan in de eerste helft van het pre-COVID-jaar 2019 en maar zo’n 200.000 hectoliter meer dan in de eerst helft van het COVID-jaar 2020.

Lees meer

Nieuwsbericht

7 juli 2021

Typisch Nederlands bierflesje krijgt internationale prijs

De Bruine Nederlandse Retourfles (BNR), het bekende Nederlandse bierflesje, heeft de European Refillable Award ontvangen. De jury prijst de BNR-fles omdat het internationaal wordt beschouwd als een succesvol rolmodel voor hervulbare verpakkingen. Nederlandse Brouwers beheert het bijzondere licentiesysteem.

Lees meer