Nederlandse Brouwers

Actueel

Nieuwsbericht

2 november 2020

Heineken Nederland neemt de Texelse Bierbrouwerij over

Vandaag werd bekend gemaakt dat Heineken Nederland de Texelse Bierbrouwerij volledig overneemt. De overname maakt het mogelijk voor de TexelseBierbrouwerij om zich verder te professionaliseren en is een welkome uitbreiding voor Heineken Nederland in het groeiende speciaalbiersegment.

Lees meer

Persbericht

22 oktober 2020

Nederlandse brouwers werken samen aan CO2-besparing in transport

Nederlandse bierbrouwers zijn volop in ontwikkeling om hun CO2-footprint verder te verlagen. Afgelopen jaar hebben de brouwers daarom als eerste sector gezamenlijk gekeken naar aanvullende mogelijkheden om middels samenwerking meer CO2 te besparen in de transportketen.

Lees meer

Persbericht

15 oktober 2020

Reclamecode voor alcoholvrij en –arm bier ingevoerd

Vandaag is de Reclamecode voor Alcoholvrij en -Arm Bier (RvAAB) in werking getreden. In de code is o.a. vastgelegd dat reclame voor alcoholvrij en -arm bier niet gericht mag worden op jongeren onder de 18 jaar en dat reclame voor alcoholarm bier niet gericht mag worden op zwangere vrouwen en op actieve verkeersdeelname.

Lees meer

Persbericht

13 oktober 2020

Nederlandse Brouwers: Horeca moet gesteund worden!

Er is vrees bij de brouwers over de grote onzekerheid die horecaondernemers nu weer tegemoet gaan. De horeca in Nederland is keihard geraakt de afgelopen maanden, laten cijfers van de Vereniging Nederlandse Brouwers zien.

Lees meer

Persbericht

5 oktober 2020

Vroeg naar de kroeg voor een mooi glas bockbier

Op de eerste maandag van oktober staat voor de Nederlandse bierbrouwers traditiegetrouw in het teken van de opening van het bockbierseizoen. Dit blijft een bijzondere dag voor de brouwers, waarop normaliter gezamenlijk de nieuwe bockbieren van dat jaar worden geproefd.

Lees meer