Nederlandse Brouwers

Actueel

Persbericht

23 november 2018

Nederlandse Brouwers tekent preventieakkoord

Vandaag hebben de Nederlandse Brouwers samen met het kabinet, maatschappelijke organisaties en andere betrokken bedrijfstakken het Nationaal Preventieakkoord ondertekend.

Lees meer
11 oktober 2018

WNL Stand van Nederland over trends in de biersector

Het economische onderzoeksprogramma WNL Stand van Nederland (NPO2) heeft een uitzending gemaakt over de huidige trends in de biersector en de economische bijdrage van de brouwers.

Lees meer

Publicatie

10 oktober 2018

Duurzame Ambities 2020: de tussenstand voor de biersector

Nederlandse bierbrouwers presenteren met trots de duurzaamheidsresultaten van de biersector over het jaar 2017. Op basis van een monitoring onder de bierbrouwers (uitgevoerd door KWA bedrijfsadviseurs) komt naar voren dat de biersector in ons land zeer goed presteert als het gaat om CO₂-reductie en duurzame brouwgerst.

Lees meer

Persbericht

1 oktober 2018

Nederlands Bockbierseizoen vanaf vandaag officieel van start

Het Nederlands Bockbierseizoen is vanaf vandaag officieel van start. De Nederlandse Brouwers vieren op de eerste maandag van oktober traditiegetrouw de nieuwe jaargang van het bockbier. Dit jaar bieden de Brouwers aan heel Nederland een verdieping in de Nederlandse bier- en foodcultuur met de Bier Butler App.

Lees meer

Persbericht

13 september 2018

Bockbierseizoen: biertraditie gecombineerd met de laatste foodtrends

De komende maanden staan in het teken van het bockbierseizoen. Nederlands bockbier staat bekend als een zwaarder bier van hoge kwaliteit en de start van de herfst. Dit seizoen is er extra aandacht voor de lekkerste bockbier-food combinaties. Bockbier heeft een veelzijdige smaak die goed past bij een variatie aan gerechten.

Lees meer