Nederlandse Brouwers

Actueel

17 juli 2018

Rijden onder invloed bereikt laagste niveau ooit

Veilig Verkeer Nederland (VVN) is verheugd over de conclusie van een door het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat uitgevoerd en naar de Tweede Kamer gestuurd onderzoek naar Rijden onder invloed in de periode van 2002 tot 2017. De daling op de lange termijn is significant, van 4% in 2002 naar 1,4% in 2017.

Lees meer

Persbericht

24 mei 2018

Bier Butler app geeft bieradvies bij je eten

Vandaag lanceren de brouwers van Nederland de Bier Butler app: een nieuwe app die meteen een bier adviseert bij het gerecht dat wordt ingetikt. Een unieke samenwerking waar alle Nederlandse brouwerijen bij worden betrokken. Alle gerechten in de app, zijn door gecertificeerde biersommeliers gecombineerd met een beste bier.

Lees meer

Persbericht

19 april 2018

Alcoholvrij bier is ingeburgerd

De consumptie van speciaalbier steeg afgelopen jaar flink met 7,9 procent en van alcoholvrij bier zelfs met 24,7 procent. De categorie pils blijft voor het tweede jaar op rij stabiel.

Lees meer

Standpunt

13 april 2018

Is niet drinken beter dan matig drinken?

Vandaag was er veel media-aandacht voor een onderzoek uit The Lancet. Belangrijkste conclusie uit dat onderzoek: mensen die gemiddeld meer dan 1,5 glas per dag drinken lopen meer gezondheidsrisico’s dan mensen die gemiddeld 1,5 glas per dag drinken.

Lees meer

Persbericht

29 maart 2018

Veilig Verkeer Nederland en drankenbranche zetten hun 17-jarige samenwerking op Bob-Campagne voort

Vandaag ondertekenen Veilig Verkeer Nederland (VVN), de Stichting Verantwoorde Alcoholconsumptie (STIVA), SpiritsNL, de Koninklijke Vereniging van Nederlandse Wijnhandelaren, en de Nederlandse Brouwers een nieuwe driejarige samenwerking.

Lees meer