Nederlandse Brouwers

Actueel

Persbericht

2 februari 2017

Gulpener BrouwLokaal geopend

Op 1 december jl. opende de Gulpener Bierbrouwerij al stilletjes de deuren van het BrouwLokaal, het huis van De Vrije Brouwer. Vandaag word het BrouwLokaal officieel geopend door Gedeputeerde Eric Geurts.

Lees meer

Persbericht

16 december 2016

STIVA: ‘Kabinet zet na 4 jaar eigen succesvolle alcoholbeleid bij grof vuil’

In de Evaluatie van de Drank- en Horecawet slaat staatssecretaris Van Rijn (VWS) de plank goed mis. Hij maakt de fundamentele fout dat hij zijn beleid wil richten op het terugdringen van alcoholgebruik over de hele linie.

Lees meer

Persbericht

30 november 2016

Europese brouwers laten handel en economie weer bloeien

Tijdens het 6e Beer Serves Europe Event in Brussel op woensdag 30 november, benadrukt The Brewers of Europe hoe de 7.500 Europese brouwerijen, naast het bevorderen van de economische groei, ook een significante bijdrage leveren aan de wereldwijde import en export.

Lees meer
10 oktober 2016

Nederlandse biersector zet volop in op circulaire economie

Op de dag van de duurzaamheid laten wij graag zien hoe Nederlandse bierbrouwers op verschillende manieren bijdragen aan de circulaire economie. Afgelopen jaren hebben de brouwers al veel ondernomen, komende jaren zullen er nog vele activiteiten en projecten volgen. Lees enkele voorbeelden van wat tot nu toe is gerealiseerd.

Lees meer

Persbericht

3 oktober 2016

Topchef Ricardo van Ede opent Nederlands eerste bockbierrestaurant

Topchef Ricardo van Ede opent vandaag in Amsterdam het eerste tijdelijke bockbierrestaurant van Nederland. Van Ede wil bockbier meer onder de culinaire aandacht brengen en als seizoensproduct omarmen.

Lees meer