Actueel

Persbericht

14 maart 2017

Nederlandse Brouwers verwelkomt Europees verzoek etikettering alcoholhoudende dranken

De Europese Commissie verzoekt de alcoholsector “om binnen één jaar te komen met een zelfreguleringsvoorstel" om te zorgen dat de ingrediënten en voedingswaarden worden vermeld op alle etiketten van de producten. Nederlandse Brouwers vermeldt sinds 2014 vrijwillig zelf al deze informatie op het etiket.

Lees meer

Persbericht

6 februari 2017

Consumptie alcoholvrij bier verdriedubbeld sinds 2010

Speciaalbier en alcoholvrije bieren zijn de smaakmakers in het bierschap. De consumptie van speciaalbier steeg afgelopen jaar flink met 13% en van alcoholvrij bier zelfs met 18%. Ten opzichte van 2010 steeg de consumptie hiervan haast exponentieel met maar liefst 215%.

Lees meer

Persbericht

2 februari 2017

Gulpener BrouwLokaal geopend

Op 1 december jl. opende de Gulpener Bierbrouwerij al stilletjes de deuren van het BrouwLokaal, het huis van De Vrije Brouwer. Vandaag word het BrouwLokaal officieel geopend door Gedeputeerde Eric Geurts.

Lees meer

Persbericht

16 december 2016

STIVA: ‘Kabinet zet na 4 jaar eigen succesvolle alcoholbeleid bij grof vuil’

In de Evaluatie van de Drank- en Horecawet slaat staatssecretaris Van Rijn (VWS) de plank goed mis. Hij maakt de fundamentele fout dat hij zijn beleid wil richten op het terugdringen van alcoholgebruik over de hele linie.

Lees meer

Persbericht

30 november 2016

Europese brouwers laten handel en economie weer bloeien

Tijdens het 6e Beer Serves Europe Event in Brussel op woensdag 30 november, benadrukt The Brewers of Europe hoe de 7.500 Europese brouwerijen, naast het bevorderen van de economische groei, ook een significante bijdrage leveren aan de wereldwijde import en export.

Lees meer