Nederlandse Brouwers

Actueel

Persbericht

13 juli 2017

Nationaal Bieronderzoek: speciaalbier met minder alcohol nieuwe smaakmaker

De groei in veelzijdigheid van het bierassortiment maakt de Nederlandse bierdrinker enthousiast en bewuster. Twee op de vijf bierdrinkers drinkt vaker een ander soort bier dan twee jaar geleden. Deze trends komen uit het Nationaal Bieronderzoek onder 1.000 bierdrinkende Nederlanders van Nederlandse Brouwers.

Lees meer

Standpunt

31 mei 2017

Ook media concludeert: Nederland staat NIET in top 3 problematisch drinken

Het item uit Nieuwsuur waarin onterecht werd gesteld dat Nederland op de derde plaats staat voor wat betreft problematisch drinken, heeft de nodige media follow-up gekregen.

Lees meer

Publicatie

20 april 2017

Matige bierconsumptie kan nog steeds passen in een gezonde leefstijl

Wetenschappers belichten J-curve en alcoholrichtlijnen tijdens het 8e European Beer and Health Symposium 2017 in Brussel.

Lees meer
21 maart 2017

‘Overheidsbeleid heeft beperkte invloed op alcoholconsumptie’

Uit onderzoek van wetenschappers van de Universiteit van Genève blijkt dat de impact van overheidsbeleid op het individuele alcoholgebruik beperkt is. De onderzoekers analyseerden gegevens over bijna 19.000 Zwitserse volwassenen die zijn verzameld in de periode 1993-2014.

Lees meer

Persbericht

14 maart 2017

Nederlandse Brouwers verwelkomt Europees verzoek etikettering alcoholhoudende dranken

De Europese Commissie verzoekt de alcoholsector “om binnen één jaar te komen met een zelfreguleringsvoorstel" om te zorgen dat de ingrediënten en voedingswaarden worden vermeld op alle etiketten van de producten. Nederlandse Brouwers vermeldt sinds 2014 vrijwillig zelf al deze informatie op het etiket.

Lees meer