Nederlandse Brouwers

Actueel

Standpunt

8 november 2019

De feiten over alcoholvrij bier

Nederlandse alcoholvrije bieren bevatten maximaal 0,1% alcohol, in het buitenland is dat soms anders.

Lees meer

Persbericht

2 oktober 2019

Vergeten vissoorten op de kaart gezet met speciaalbier

Vis moet zwemmen. Veel mensen kennen de combinatie van vis en wijn, maar daar komt nu verandering in. De Nederlandse Brouwers en het Nederlands Visbureau zetten samen vergeten Nederlandse vissoorten opnieuw op de kaart door ze te combineren met populaire speciaalbieren, zoals  het typische herfstbier; bockbier.

Lees meer
16 september 2019

Stijn Deelen nieuwe voorzitter van Vereniging Nederlandse Brouwers

Op 1 september 2019 heeft Stijn Deelen de voorzittershamer overgenomen van Tjapko Poppens, die na bijna 6 jaar niet beschikbaar was voor een nieuwe termijn als voorzitter van Nederlandse Brouwers.

Lees meer
5 september 2019

Nederlandse brouwers lopen voorop met vermelden ingrediënten en voedingswaarde

De leden van Nederlandse Brouwers lopen in Europa voorop als het gaat om het vrijwillig vermelden van de voedingswaarde en ingrediënten in bier. Op 91% van het bier dat in Nederland wordt verkocht staat informatie over de voedingswaarde en op 99% staat informatie over de ingrediënten.

Lees meer

Persbericht

17 juli 2019

Nationaal Bieronderzoek 2019: Nederlander kiest voor vertrouwd merk en biersoort

De Nederlandse consument staat open voor het groeiende aantal nieuwe biersoorten dat verkrijgbaar is in de horeca en supermarkt. Maar als men dan kiest, zijn een bekende smaak en een al eerder gedronken merk doorslaggevend. De bierdrinker zoekt vanuit die zekerheid naar nieuwe ervaringen.

Lees meer