Actueel

12 februari 2016

NIBEM

Bier brouwen begint op het land. Alleen met de beste brouwgerst en uitwisseling van kennis kunnen de partners in de keten de hoge kwaliteit van ons Nederlandse bier waarborgen.

Lees meer
27 januari 2016

Brouwerij De Leckere sluit zich aan bij Nederlandse Brouwers

Brouwerij De Leckere uit Utrecht heeft zich per januari 2016 aangesloten bij Nederlandse Brouwers. Hiermee telt Nederlandse Brouwers tien leden, die samen ruim 95 procent van de bierproductie in Nederland vertegenwoordigen.

Lees meer
19 november 2015

Voorlichting 2.0: Met vmbo’ers in gesprek over de gevaren van alcohol via de debatmethode

Hoe zwaar moet je gestraft worden als je met alcohol achter je kiezen op je scooter zit? Hoeveel invloed hebben je vrienden op de manier waarop jij met alcohol omgaat? En wat is de rol van ouders eigenlijk?

Lees meer
18 november 2015

Verbruiksbelasting op alcoholvrij bier verhoogd

Nederlandse Brouwers is zeer teleurgesteld dat de Tweede Kamer vandaag heeft ingestemd met een verdere verhoging van de verbruiksbelasting op alcoholvrije dranken, waaronder alcoholvrij bier. Vorige week dienden VVD en PvdA een voorstel in om de verbruiksbelasting nog verder te verhogen om de begroting sluitend te krijgen.

Lees meer
29 oktober 2015

Studenten gaan voor verantwoorde alcoholconsumptie

Op 29 oktober heeft de Landelijke Kamer van Verenigingen (LKvV) zich verbonden aan het Nationaal Programma Preventie: ‘Alles is gezondheid…’.

Lees meer