Nederlandse Brouwers

Actueel

Persbericht

5 oktober 2020

Uiltje Brewing Company wordt lid bij Nederlandse Brouwers

Vrijdag 2 oktober is brouwerij Uiltje Brewing Company, voorheen brouwerij ’t Uiltje, officieel lid geworden bij Nederlandse Brouwers. Deze Haarlemse bierbrouwer is hiermee het 15e lid van de branchevereniging, die samen ruim 95 procent van de bierproductie in Nederland vertegenwoordigen.

Lees meer

Persbericht

5 oktober 2020

Vroeg naar de kroeg voor een mooi glas bockbier

Op de eerste maandag van oktober staat voor de Nederlandse bierbrouwers traditiegetrouw in het teken van de opening van het bockbierseizoen. Dit blijft een bijzondere dag voor de brouwers, waarop normaliter gezamenlijk de nieuwe bockbieren van dat jaar worden geproefd.

Lees meer

Persbericht

23 september 2020

Bierverkoop in de horeca nog lang niet richting “normaal"

De bierverkoop in de horeca- en evenementenbranche is in augustus met ruim een derde (36,5%) gedaald ten opzichte van augustus 2019. In juli was er sprake van een vergelijkbare daling van 33,1 procent. Brouwers ervaren een zwaar economisch jaar.

Lees meer

Persbericht

4 augustus 2020

Gouden momenten beleef je met Bier

Gouden momenten. Iedereen kent ze. Samen proosten op een succesje, op elkaar of gewoon op het weekend. Allemaal van die gewone alledaagse dingen, die veranderen in gouden momenten met een goed glas bier. Dit is de boodschap van de nieuwe landelijke TV-campagne ‘Gouden momenten’ die Nederlandse Brouwers vandaag lanceert.

Lees meer
20 juli 2020

Ondanks heropening horeca nog steeds daling biermarkt van 8,9 procent

Sinds de COVID-19 maatregelen van kracht zijn is de totale bierverkoop in Nederland gedaald met 22procent. In juni daalde de totale biermarkt met 8,9 procent ten opzichte van juni 2019. De sector heeft dus nog steeds veel last van de COVID-19 maatregelen.

Lees meer