Nederlandse Brouwers

Activiteiten van Nederlandse Brouwers

Nederlandse Brouwers is de overkoepelende organisatie die de belangen behartigt van 14 in Nederland gevestigde bierbrouwerijen, die samen goed zijn voor ruim 95% van de bierproductie in Nederland. De andere 5 procent wordt gebrouwen door ruim 600 microbrouwerijen, zoals (zeer) lokaal opererende brouwers en brouwerij-installaties in horecabedrijven.

Wie zijn onze leden?

Alfa Brouwerij, Bierbrouwerij AB InBev, Brouwerij De Leckere, Brouwerij Duvel Moortgat Nederland, Brouwerij Noordt, Brouwerij VandeStreek bier, Budelse Brouwerij, Gulpener Bierbrouwerij, Grolsche Bierbrouwerij Nederland, Heineken Nederland, Kompaan Dutch Craft Beer Company, Lindeboom Bierbrouwerij, Royal Swinkels Family Brewers en Two Chefs Brewing.

Wat zijn onze activiteiten?

Nederlandse Brouwers behartigt deskundig en proactief de gezamenlijke belangen van haar leden in het politieke domein, richting stakeholders, richting de media en de consument. Aan deze partijen maken we kenbaar wie we zijn en wat we doen. Dit met het doel om brouwers in Nederland vrij, kostenefficiënt en verantwoord bier te laten produceren en verkopen in binnen- en buitenland. We zijn een belangrijke gesprekspartner voor iedereen die iets wil weten over onze sector. Onze aandacht gaat in het bijzonder uit naar de volgende beleidsterreinen:

Nederlandse Brouwers neemt tevens deel aan diverse samenwerkingsverbanden die tot doel hebben verantwoord en bewust omgaan met de productie en consumptie van bier te bevorderen en te promoten. Daarnaast voert Nederlandse Brouwers het secretariaat van Stichting NIBEM en van de Sociëteit der Nederlandse Mouters. Ook Drankenpallet Beheer Nederland B.V. is onderdeel van de organisatie.