Best practices Transport

Op verschillende manieren zorgen leden van Nederlandse Brouwers dat het transport van hun producten op een duurzame manier wordt uitgevoerd:

Koninklijke Grolsch

Grolsch: Milieuvriendelijk transport

De leveranciers van Grolsche Bierbrouwerij rijden met eco-combi’s. Deze lange vrachtwagens kunnen in plaats van 30 pallets 42 pallets vervoeren. Dit bespaart al snel 80 vrachten per jaar en de verwachting is dat dit aantal verder gaat oplopen. Een behoorlijke reductie in CO2-uitstoot. In 2019 is het laatste gedeelte van deze vrachtwagens voor pallet distributie Nederland overgegaan naar EURO-6, waarmee de Grolsch in Nederland voldoet aan de hoogste emissienorm. 

Meer informatie

Heineken Nederland

Heineken breidt elektrisch transport in Amsterdam verder uit

Iedere voorbijganger in Amsterdam kan een van de 8 elektrische vrachtwagens van Heineken Groothandel tegenkomen. De door vervoerder Simon Loos ingezette elektrische Heineken vrachtwagens rijden op stroom, die is opgewekt met de zonnepanelen op het dak van distributievestiging Sligro in Amsterdam. Dankzij het laadvermogen van 5 ton en een bereik tot 120 km zijn ze uitermate geschikt voor stedelijke distributie.

Meer informatie

Koninklijke Grolsch

Gebruik binnenvaart door Grolsch

Voor transport van exportcontainers maakt Grolsche veel gebruik van de binnenvaart. Hierdoor bespaart men aanzienlijk op de CO2-uitstoot. Bij Combi Terminal Twente in Hengelo komen de lege containers via het Twentekanaal binnen en gaan ze geladen weer weg. Daarnaast maakt de Grolsch ook regelmatig gebruik van containers die leeg in het depot staan. Vergeleken met wegtransport bespaart de brouwer via binnenvaart met een 40/45 ft zeecontainer 71,2% CO2.

Meer informatie

Heineken Nederland

Duurzaam biertransport: energiezuinig binnenvaartschip in gebruik

Op 9 September 2017 vond de doopceremonie plaats van het duurzame containerschip van Nedcargo. Dit containerschip vervoert jaarlijks  voor Heineken tussen Alphen aan den Rijn en Rotterdam 12.500 containers – gelijk aan 600 miljoen flesjes – bier. Het is een innovatief en zuinig binnenvaartschip dat speciaal voor binnenvaart overslagterminal Alpherium in Alphen aan de Rijn is ontworpen. De ingebruikname van dit duurzame binnenvaartschip past naadloos in de ambitie van Heineken Nederland om een klimaat neutrale brouwerij en keten te realiseren

Meer informatie