Nederlandse Brouwers

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

De stichting heeft tot doel om het erfgoed van de Nederlandse biercultuur te beschrijven, te behouden en te promoten. Als onafhankelijke informatiebron bundelt de stichting de kennis van bierbrouwers, biersommeliers, bierschrijvers, bierverzamelaars en bierliefhebbers in haar website.

De stichting onderhoudt een online register met informatie over de Nederlandse biercultuur in de meest brede zin van het woord. Media kunnen er exacte en accurate gegevens inzien over de Nederlandse bierwereld. Studenten die scripties schrijven of willen afstuderen op bier in Nederland vinden er een schat aan informatie. Voor brouwerijen in Nederland vormt de website een handig archief. En voor iedereen die meer wil weten over de Nederlandse biercultuur staat de online databank vol met statistieken, historische gegevens, trends en beschrijvingen van Nederlandse biertypen.

De Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur is opgericht op 30 maart 2016 op initiatief van verschillende bierliefhebbers in samenwerking met Nederlandse Brouwers en CRAFT.

Kijk voor meer informatie op: www.nederlandsebiercultuur.nl