Nederlandse Brouwers

Actueel

Persbericht

13 oktober 2020

Nederlandse Brouwers: Horeca moet gesteund worden!

Er is vrees bij de brouwers over de grote onzekerheid die horecaondernemers nu weer tegemoet gaan. De horeca in Nederland is keihard geraakt de afgelopen maanden, laten cijfers van de Vereniging Nederlandse Brouwers zien.

Lees meer
5 oktober 2020

Facebook winactie bockbierproeverij

Vertel ons je gouden bockbier moment deze herfst en maak kans op het kookboek Bier & Spijs t.w.v. €24,95 én een deelname aan een online bockbierproeverij door Fiona de Lange, professioneel biersommelier.

Lees meer

Persbericht

5 oktober 2020

Uiltje Brewing Company wordt lid bij Nederlandse Brouwers

Vrijdag 2 oktober is brouwerij Uiltje Brewing Company, voorheen brouwerij ’t Uiltje, officieel lid geworden bij Nederlandse Brouwers. Deze Haarlemse bierbrouwer is hiermee het 15e lid van de branchevereniging, die samen ruim 95 procent van de bierproductie in Nederland vertegenwoordigen.

Lees meer

Persbericht

5 oktober 2020

Vroeg naar de kroeg voor een mooi glas bockbier

Op de eerste maandag van oktober staat voor de Nederlandse bierbrouwers traditiegetrouw in het teken van de opening van het bockbierseizoen. Dit blijft een bijzondere dag voor de brouwers, waarop normaliter gezamenlijk de nieuwe bockbieren van dat jaar worden geproefd.

Lees meer

Persbericht

23 september 2020

Bierverkoop in de horeca nog lang niet richting “normaal"

De bierverkoop in de horeca- en evenementenbranche is in augustus met ruim een derde (36,5%) gedaald ten opzichte van augustus 2019. In juli was er sprake van een vergelijkbare daling van 33,1 procent. Brouwers ervaren een zwaar economisch jaar.

Lees meer