Nederlandse Brouwers

Actueel

16 september 2019

Stijn Deelen nieuwe voorzitter van Vereniging Nederlandse Brouwers

Op 1 september 2019 heeft Stijn Deelen de voorzittershamer overgenomen van Tjapko Poppens, die na bijna 6 jaar niet beschikbaar was voor een nieuwe termijn als voorzitter van Nederlandse Brouwers.

Lees meer
5 september 2019

Nederlandse brouwers lopen voorop met vermelden ingrediënten en voedingswaarde

De leden van Nederlandse Brouwers lopen in Europa voorop als het gaat om het vrijwillig vermelden van de voedingswaarde en ingrediënten in bier. Op 91% van het bier dat in Nederland wordt verkocht staat informatie over de voedingswaarde en op 99% staat informatie over de ingrediënten.

Lees meer

Persbericht

17 juli 2019

Nationaal Bieronderzoek 2019: Nederlander kiest voor vertrouwd merk en biersoort

De Nederlandse consument staat open voor het groeiende aantal nieuwe biersoorten dat verkrijgbaar is in de horeca en supermarkt. Maar als men dan kiest, zijn een bekende smaak en een al eerder gedronken merk doorslaggevend. De bierdrinker zoekt vanuit die zekerheid naar nieuwe ervaringen.

Lees meer

Persbericht

13 april 2019

Jaarcijfers brouwers: meer bier met minder alcohol

De verkoop van alcoholvrij bier is met ruim 30 procent in 2018 nog veel harder gestegen dan in voorgaande jaren. Dit blijkt uit de vandaag gepubliceerde jaarlijkse bierconsumptiecijfers van Nederlandse Brouwers. Speciaalbier zit ook nog altijd in de lift en liet vorig jaar eveneens dubbele cijfers groei zien.

Lees meer

Persbericht

23 november 2018

Nederlandse Brouwers tekent preventieakkoord

Vandaag hebben de Nederlandse Brouwers samen met het kabinet, maatschappelijke organisaties en andere betrokken bedrijfstakken het Nationaal Preventieakkoord ondertekend.

Lees meer