Nederlandse Brouwers

Actueel

Persbericht

15 juni 2020

Nationaal Bieronderzoek 2020: na versoepeling Covid-19 het liefste een glas bier op terras met vrienden

Bierdrinkers geven aan dat ze na de versoepeling van de Covid-19 maatregelen, het liefste met vrienden een glas bier drinken. De meest populaire plek is het terras. Dit komt uit het Nationaal Bieronderzoek 2020, gehouden in mei onder 1.131 bierdrinkers.

Lees meer

Persbericht

15 mei 2020

Dalende bierverkoop zet door in april: min 32 procent

Veel bierbrouwers zitten door de COVID-19 maatregelen in zwaar weer. De ingezette daling van bierverkoop sinds halverwege maart, zet ook in april verder door.

Lees meer

Persbericht

14 april 2020

Bierverkoop in Nederland daalt met 36 procent door maatregelen COVID-19

Deze daling is gemeten vanaf 15 maart, toen de sluiting van de horeca inging in Nederland. Sommige kleinere brouwers hebben momenteel zelfs te maken met een daling van de bierverkoop van meer dan 90 procent.

Lees meer

Publicatie

1 april 2020

Bierbrouwers maken desinfecterende handgels van restbier voor ziekenhuizen en zorginstellingen

De afgelopen weken zijn er verschillende bierbrouwers in Nederland gestart met het produceren van desinfecterende handgels en ontsmettingsmiddelen.

Lees meer
16 maart 2020

Nederlandse Brouwers: We stellen ons flexibel op richting horeca

Het zijn roerige tijden in ons land. Er gebeurt iets wat we niet eerder hebben meegemaakt en het raakt ons allemaal. De Nederlandse brouwerijen hebben al heel snel de nodige maatregelen genomen om hun werknemers veilig te houden en hun verantwoordelijkheid te nemen.

Lees meer