Nederlandse Brouwers

Actueel

11 oktober 2018

WNL Stand van Nederland over trends in de biersector

Het economische onderzoeksprogramma WNL Stand van Nederland (NPO2) heeft een uitzending gemaakt over de huidige trends in de biersector en de economische bijdrage van de brouwers.

Lees meer

Publicatie

10 oktober 2018

Duurzame Ambities 2020: de tussenstand voor de biersector

Nederlandse bierbrouwers presenteren met trots de duurzaamheidsresultaten van de biersector over het jaar 2017. Op basis van een monitoring onder de bierbrouwers (uitgevoerd door KWA bedrijfsadviseurs) komt naar voren dat de biersector in ons land zeer goed presteert als het gaat om CO₂-reductie en duurzame brouwgerst.

Lees meer

Persbericht

1 oktober 2018

Nederlands Bockbierseizoen vanaf vandaag officieel van start

Het Nederlands Bockbierseizoen is vanaf vandaag officieel van start. De Nederlandse Brouwers vieren op de eerste maandag van oktober traditiegetrouw de nieuwe jaargang van het bockbier. Dit jaar bieden de Brouwers aan heel Nederland een verdieping in de Nederlandse bier- en foodcultuur met de Bier Butler App.

Lees meer

Persbericht

13 september 2018

Bockbierseizoen: biertraditie gecombineerd met de laatste foodtrends

De komende maanden staan in het teken van het bockbierseizoen. Nederlands bockbier staat bekend als een zwaarder bier van hoge kwaliteit en de start van de herfst. Dit seizoen is er extra aandacht voor de lekkerste bockbier-food combinaties. Bockbier heeft een veelzijdige smaak die goed past bij een variatie aan gerechten.

Lees meer

Persbericht

14 augustus 2018

Nationaal Bieronderzoek 2018: trend bewuster kiezen voor een bier zet door

De Nederlandse consument duikt steeds dieper in de mogelijkheden van een divers bieraanbod. Hoewel pils nog altijd de onbetwiste leider is in het schap, is er een aanhoudende populariteit van speciaalbier en alcoholvrije en -arme bieren.

Lees meer