Nederlandse Brouwers

Actueel

Publicatie

1 december 2017

Nederlanders gaan steeds verantwoorder om met alcohol

Nederland loopt voor op andere Europese landen als het gaat om verantwoord alcoholgebruik. Dat concludeert de Europese Commissie in een rapport over de staat van de gezondheid in Nederland. Ook het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) ziet positieve trends als het gaat om alcoholgebruik.

Lees meer

Persbericht

1 november 2017

Bierbrouwers dragen bij aan energieakkoord door extra investeringen in energie-efficiëntie

De biersector draagt al sinds jaar en dag bij aan de verbetering van het klimaat. Door implementatie van maatregelen op het gebied van energie-efficiëntie en hernieuwbare energie wordt de uitstoot van CO₂ elk jaar verder naar beneden gebracht.

Lees meer

Persbericht

19 oktober 2017

Reactie op artikel Follow the Money d.d. 19 oktober 2017

Op 19 oktober heeft Follow the Money een artikel gepubliceerd over de rol en betrokkenheid van brouwers bij het Kennisinstituut Bier. Hier leest u de reactie van Nederlandse Brouwers.

Lees meer

Persbericht

2 oktober 2017

Brouwers slaan eerste bockbiervat aan in Bockbierstad Zutphen

Het bockbierseizoen wordt vandaag officieel geopend door de brouwers. Deze traditie vindt altijd plaats op de eerste maandag van oktober en dit jaar strijken de brouwers in bockbierstad Zutphen, waar Burgemeester Annemieke Vermeulen vanmiddag symbolisch het eerste bockbiervat zal aanslaan.

Lees meer

Standpunt

23 september 2017

Reactie op artikel in Volkskrant Magazine 23 september

In het Volkskrant Magazine dat op 23 september verschenen is, staat een artikel waar door een gebrek aan hoor en wederhoor een aantal fouten en onwaarheden in zijn geslopen. Hieronder onze reactie.

Lees meer