Nederlandse Brouwers

Actueel

Persbericht

2 oktober 2017

Brouwers slaan eerste bockbiervat aan in Bockbierstad Zutphen

Het bockbierseizoen wordt vandaag officieel geopend door de brouwers. Deze traditie vindt altijd plaats op de eerste maandag van oktober en dit jaar strijken de brouwers in bockbierstad Zutphen, waar Burgemeester Annemieke Vermeulen vanmiddag symbolisch het eerste bockbiervat zal aanslaan.

Lees meer

Standpunt

23 september 2017

Reactie op artikel in Volkskrant Magazine 23 september

In het Volkskrant Magazine dat op 23 september verschenen is, staat een artikel waar door een gebrek aan hoor en wederhoor een aantal fouten en onwaarheden in zijn geslopen. Hieronder onze reactie.

Lees meer

Persbericht

13 juli 2017

Nationaal Bieronderzoek: speciaalbier met minder alcohol nieuwe smaakmaker

De groei in veelzijdigheid van het bierassortiment maakt de Nederlandse bierdrinker enthousiast en bewuster. Twee op de vijf bierdrinkers drinkt vaker een ander soort bier dan twee jaar geleden. Deze trends komen uit het Nationaal Bieronderzoek onder 1.000 bierdrinkende Nederlanders van Nederlandse Brouwers.

Lees meer

Standpunt

31 mei 2017

Ook media concludeert: Nederland staat NIET in top 3 problematisch drinken

Het item uit Nieuwsuur waarin onterecht werd gesteld dat Nederland op de derde plaats staat voor wat betreft problematisch drinken, heeft de nodige media follow-up gekregen.

Lees meer

Publicatie

20 april 2017

Matige bierconsumptie kan nog steeds passen in een gezonde leefstijl

Wetenschappers belichten J-curve en alcoholrichtlijnen tijdens het 8e European Beer and Health Symposium 2017 in Brussel.

Lees meer