Uit de meest actuele cijfers afkomstig uit het onderzoek Jeugd en Riskant Gedrag 2015 van het Trimbos-instituut in opdracht van het ministerie van VWS, blijkt dat scholieren steeds minder drinken.
Lees meerNederlandse bierbrouwers presenteren tijdens de 5e editie van de Week van het Nederlandse Bier de duurzaamheidsresultaten van de biersector. Tijdens een bijeenkomst met brouwers, wetenschappers, overheden, ketenpartners, NGO’s en consumenten kwam naar voren dat de biersector het zeer goed doet als het om duurzaamheid gaat.
Lees meerDe Nederlandse biersector is de tweede grootste bierexporteur ter wereld, levert in Nederland 65.000 banen en brengt jaarlijks 2 miljard op voor de schatkist van de overheid. Dat en meer blijkt uit een grootschalig onderzoek dat RegioPlan uitvoerde in opdracht van Nederlandse Brouwers.
Lees meerIn Duitsland heeft Foodwatch bezwaar gemaakt tegen het feit dat bier met een klein alcoholpercentage alcoholvrij genoemd kan worden. In Duitsland geldt, net als in vrijwel alle Europese landen, als norm 0,5% alcohol dat in alcoholvrij bier mag zitten. In Nederland geldt een norm van maximaal 0,1% alcohol.
Lees meerDeze week is de WHO/HBSC 2013/2014 studie gepubliceerd. De Health Behaviour in School-aged Children (HBSC) studie is een groot internationaal onderzoek naar de gezondheid en het welzijn van kinderen in Europa. In 2013/2014 is het onderzoek uitgevoerd in 42 landen, en in totaal namen er meer dan 200000 kinderen aan deel.
Lees meer