Nederlandse Brouwers

Actueel

Standpunt

17 mei 2016

Nederlandse Brouwers herkent kritiek van Foodwatch over alcoholvrij bier niet

In Duitsland heeft Foodwatch bezwaar gemaakt tegen het feit dat bier met een klein alcoholpercentage alcoholvrij genoemd kan worden. In Duitsland geldt, net als in vrijwel alle Europese landen, als norm 0,5% alcohol dat in alcoholvrij bier mag zitten. In Nederland geldt een norm van maximaal 0,1% alcohol.

Lees meer
15 maart 2016

Jongeren drinken steeds minder

Deze week is de WHO/HBSC 2013/2014 studie gepubliceerd. De Health Behaviour in School-aged Children (HBSC) studie is een groot internationaal onderzoek naar de gezondheid en het welzijn van kinderen in Europa. In 2013/2014 is het onderzoek uitgevoerd in 42 landen, en in totaal namen er meer dan 200000 kinderen aan deel.

Lees meer
10 maart 2016

Wetenschappers: neem alcoholadvies Gezondheidsraad opnieuw onder de loep

De nieuwe alcoholrichtlijn van de Gezondheidsraad is te streng. Dat is de uitkomst van een discussie rondom verantwoorde alcoholconsumptie die vandaag door de Stichting Verantwoorde Alcoholconsumptie (STIVA) in Den Haag werd georganiseerd.

Lees meer
25 februari 2016

Verklaring Nederlandse Brouwers over glyfosaat in Duits bier

In een rapport van het Umweltinstituut München dat op 25 februari 2016 is gepubliceerd staat dat 14 Duitse biermerken sporen van het gewasbestrijdingsmiddels glyfosaat bevatten.

Lees meer
12 februari 2016

NIBEM

Bier brouwen begint op het land. Alleen met de beste brouwgerst en uitwisseling van kennis kunnen de partners in de keten de hoge kwaliteit van ons Nederlandse bier waarborgen.

Lees meer