Nederlandse Brouwers

Actueel

Persbericht

19 juli 2016

Nationaal Bieronderzoek: Nederlandse bierdrinker steeds gevarieerder

De Nederlandse bierdrinker wordt steeds veelzijdiger in zijn bierkeuze. Ruim 40 procent van de bierdrinkers geeft aan tegenwoordig vaker voor andere bieren te kiezen ten opzichte van twee jaar geleden. En een op de drie kiest door het huidige bieraanbod zelfs vaker voor bier dan voor een andere drank.

Lees meer
8 juli 2016

Waar komen verschillen in alcoholrichtlijnen tussen landen vandaan?

Te veel alcohol is niet goed voor je, maar wat is het effect van matige alcoholconsumptie? Hoe verantwoorde alcoholconsumptie is gedefinieerd, kan verschillen van land tot land. Nederland heeft bijvoorbeeld sinds vorig jaar de strengste alcoholrichtlijn van Europa.

Lees meer
6 juli 2016

Nederlandse jeugd drinkt spectaculair minder

Uit de meest actuele cijfers afkomstig uit het onderzoek Jeugd en Riskant Gedrag 2015 van het Trimbos-instituut in opdracht van het ministerie van VWS, blijkt dat scholieren steeds minder drinken.

Lees meer

Persbericht

20 mei 2016

Nederlandse biersector behoort tot koplopers duurzaamheid

Nederlandse bierbrouwers presenteren tijdens de 5e editie van de Week van het Nederlandse Bier de duurzaamheidsresultaten van de biersector. Tijdens een bijeenkomst met brouwers, wetenschappers, overheden, ketenpartners, NGO’s en consumenten kwam naar voren dat de biersector het zeer goed doet als het om duurzaamheid gaat.

Lees meer

Persbericht

19 mei 2016

Nederlandse biersector levert substantiële economische én maatschappelijke bijdrage

De Nederlandse biersector is de tweede grootste bierexporteur ter wereld, levert in Nederland 65.000 banen en brengt jaarlijks 2 miljard op voor de schatkist van de overheid. Dat en meer blijkt uit een grootschalig onderzoek dat RegioPlan uitvoerde in opdracht van Nederlandse Brouwers.

Lees meer