Nederlandse Brouwers

Actueel

19 november 2015

Voorlichting 2.0: Met vmbo’ers in gesprek over de gevaren van alcohol via de debatmethode

Hoe zwaar moet je gestraft worden als je met alcohol achter je kiezen op je scooter zit? Hoeveel invloed hebben je vrienden op de manier waarop jij met alcohol omgaat? En wat is de rol van ouders eigenlijk?

Lees meer
18 november 2015

Verbruiksbelasting op alcoholvrij bier verhoogd

Nederlandse Brouwers is zeer teleurgesteld dat de Tweede Kamer vandaag heeft ingestemd met een verdere verhoging van de verbruiksbelasting op alcoholvrije dranken, waaronder alcoholvrij bier. Vorige week dienden VVD en PvdA een voorstel in om de verbruiksbelasting nog verder te verhogen om de begroting sluitend te krijgen.

Lees meer
29 oktober 2015

Studenten gaan voor verantwoorde alcoholconsumptie

Op 29 oktober heeft de Landelijke Kamer van Verenigingen (LKvV) zich verbonden aan het Nationaal Programma Preventie: ‘Alles is gezondheid…’.

Lees meer
22 oktober 2015

Resultatenbrochure MEE en MJA3: biersector presteert weer goed

Op 9 oktober jl. heeft minister Kamp de resultatenbrochure van het MEE-convenant en het MJA3-convenant naar de Tweede Kamer gestuurd. In deze brochure wordt o.a. ingegaan op de MEE-sectoren (waaronder bierbrouwerijen) en de voedings- en genotmiddelenindustrie (MJA VGI).

Lees meer
5 oktober 2015

Bockbierseizoen van start met ruim 125 bockbieren!

Vandaag, op de eerste maandag van oktober, start traditiegetrouw het bockbierseizoen in Nederland. De brouwers in Nederland brouwden dit jaar ruim 125 herfstbockbieren, een flinke stijging ten opzichte van vorig jaar toen er ruim 90 bockbieren zijn gebrouwen.

Lees meer