Nederlandse Brouwers

Actueel

10 maart 2016

Wetenschappers: neem alcoholadvies Gezondheidsraad opnieuw onder de loep

De nieuwe alcoholrichtlijn van de Gezondheidsraad is te streng. Dat is de uitkomst van een discussie rondom verantwoorde alcoholconsumptie die vandaag door de Stichting Verantwoorde Alcoholconsumptie (STIVA) in Den Haag werd georganiseerd.

Lees meer
25 februari 2016

Verklaring Nederlandse Brouwers over glyfosaat in Duits bier

In een rapport van het Umweltinstituut München dat op 25 februari 2016 is gepubliceerd staat dat 14 Duitse biermerken sporen van het gewasbestrijdingsmiddels glyfosaat bevatten.

Lees meer
12 februari 2016

NIBEM

Bier brouwen begint op het land. Alleen met de beste brouwgerst en uitwisseling van kennis kunnen de partners in de keten de hoge kwaliteit van ons Nederlandse bier waarborgen.

Lees meer
27 januari 2016

Brouwerij De Leckere sluit zich aan bij Nederlandse Brouwers

Brouwerij De Leckere uit Utrecht heeft zich per januari 2016 aangesloten bij Nederlandse Brouwers. Hiermee telt Nederlandse Brouwers tien leden, die samen ruim 95 procent van de bierproductie in Nederland vertegenwoordigen.

Lees meer
19 november 2015

Voorlichting 2.0: Met vmbo’ers in gesprek over de gevaren van alcohol via de debatmethode

Hoe zwaar moet je gestraft worden als je met alcohol achter je kiezen op je scooter zit? Hoeveel invloed hebben je vrienden op de manier waarop jij met alcohol omgaat? En wat is de rol van ouders eigenlijk?

Lees meer