Nederlandse Brouwers

Actueel

Nieuwsbericht

10 december 2020

Veilig Verkeer Nederland zet veilige rijders in het winterzonnetje

De decembermaand staat in het teken van de Bob Wintertour die compleet met de Bob Bus geheel corona-proof diverse gemeenten in het land bezoekt. Te beginnen met de provincie Drenthe. Door dit initiatief van Veilig Verkeer Nederland krijgen de inwoners van vele gemeenten de kans om zijn of haar favoriete ‘Bob’ te bedanken.

Lees meer

Persbericht

19 november 2020

Biermarkt krijgt flinke klap in oktober

Ondanks dat de horeca pas halverwege oktober sloot is de bierverkoop in oktober met 26,7% gedaald. De afname in de horeca was 85,2% lager en de thuisconsumptie groeide met 0,7%. De verwachting is dat de cijfers van november nog dramatischer worden omdat de horeca deze gehele maand gesloten is.

Lees meer

Nieuwsbericht

2 november 2020

Heineken Nederland neemt de Texelse Bierbrouwerij over

Vandaag werd bekend gemaakt dat Heineken Nederland de Texelse Bierbrouwerij volledig overneemt. De overname maakt het mogelijk voor de TexelseBierbrouwerij om zich verder te professionaliseren en is een welkome uitbreiding voor Heineken Nederland in het groeiende speciaalbiersegment.

Lees meer

Persbericht

22 oktober 2020

Nederlandse brouwers werken samen aan CO2-besparing in transport

Nederlandse bierbrouwers zijn volop in ontwikkeling om hun CO2-footprint verder te verlagen. Afgelopen jaar hebben de brouwers daarom als eerste sector gezamenlijk gekeken naar aanvullende mogelijkheden om middels samenwerking meer CO2 te besparen in de transportketen.

Lees meer

Persbericht

15 oktober 2020

Reclamecode voor alcoholvrij en –arm bier ingevoerd

Vandaag is de Reclamecode voor Alcoholvrij en -Arm Bier (RvAAB) in werking getreden. In de code is o.a. vastgelegd dat reclame voor alcoholvrij en -arm bier niet gericht mag worden op jongeren onder de 18 jaar en dat reclame voor alcoholarm bier niet gericht mag worden op zwangere vrouwen en op actieve verkeersdeelname.

Lees meer