Nederlandse Brouwers

11 maart 2021Naar overzicht

Daling overmatig alcoholgebruik goede ontwikkeling

De Gezondheidsenquête/Leefstijlmonitor van het CBS, in samenwerking met het RIVM en het Trimbos-instituut, laat zien dat het aandeel van overmatige drinkers in 2020 verder is gedaald. Daarnaast is het aantal volwassenen dat voldoet aan de alcoholrichtlijn van de Gezondheidsraad wederom toegenomen. Nederlandse Brouwers is verheugd over deze goede ontwikkeling. 

‘We hebben goede afspraken gemaakt in het Nationaal Preventieakkoord gericht op het tegengaan van problematisch alcoholgebruik. De afgelopen jaren hebben de brouwers een verantwoorde alcoholconsumptie gestimuleerd en alcoholmisbruik aangepakt. Het CBS-onderzoek bevestigd dat we op de goede weg zijn.’ Aldus Lucie Wigboldus, directeur Nederlandse Brouwers.

‘De doelen van Het Nationaal Preventieakkoord moeten uiterlijk 2040 behaald zijn. We zien dat de mix aan maatregelen om een verantwoorde bierconsumptie te stimuleren werkt. Deze mix bestaat uit het stimuleren van alcoholvrij bier, strikte regels m.b.t. alcoholreclame, specifieke acties gericht op studenten, sportverenigingen en de BOB-campagne met als boodschap dat alcohol en verkeer niet samengaan.’

‘Wij willen graag op de ingeslagen weg doorgaan en onze verantwoordelijkheid blijven nemen. Wij vragen hiervoor aan Den Haag de ruimte om dit te blijven doen zonder onnodige nieuwe wet- en regelgeving en extra lasten. Op deze manier kunnen we met elkaar de ambities uit het Preventieakkoord waar maken en de dalende trend van overmatig alcoholgebruik doorzetten.’

In ‘Ruimte voor de toekomst’ geeft Nederlandse Brouwers een overzicht van hoe verantwoordelijkheid wordt genomen om bij te dragen aan een gezond en duurzaam Nederland.