Nederlandse Brouwers

Actueel

Persbericht

15 maart 2021

Biermarkt nu jaar fors in de min

Voor de twaalfde maand ligt de bierverkoop fors lager. Sinds de eerste lockdown in maart 2020 heeft de horeca ruim 70% minder bier verkocht. Brouwers in Nederland snakken naar het moment dat de maatregelen voor de horeca worden versoepeld.

Lees meer

Nieuwsbericht

15 maart 2021

We missen je!

Vandaag roepen Koninklijke Horeca Nederland en Nederlandse Brouwers in een gezamenlijke advertentie ‘We missen je’ op ons aan de regels te houden en nog even vol te houden.

Lees meer

Nieuwsbericht

11 maart 2021

Week van het Nederlandse Bier 2021 virtueel

Van 27 mei tot en met 6 juni vindt de Week van het Nederlandse Bier virtueel plaats met online activiteiten. Het Nederlands Bierproeffestival, normaliter het openingsfestival van deze Week, gaat dit jaar helaas niet door.

Lees meer

Nieuwsbericht

11 maart 2021

Daling overmatig alcoholgebruik goede ontwikkeling

De Gezondheidsenquête/Leefstijlmonitor van het CBS laat zien dat het aandeel van overmatige drinkers in 2020 verder is gedaald. Ook het aantal volwassenen dat voldoet aan de alcoholrichtlijn van de Gezondheidsraad is toegenomen. Nederlandse Brouwers is verheugd over deze goede ontwikkeling.

Lees meer

Persbericht

17 februari 2021

Nieuwe harde klap biermarkt

De bierverkoop in de horeca is in januari met 92 procent gedaald. Deze daling toont de enorme impact van de tweede lockdown op de horecasector. Er is veel nodig om de horeca er weer bovenop te helpen. Het is nu de hoogste tijd om ons te richten op een snelle heropening van de horeca.

Lees meer