Nederlandse Brouwers

Actueel

Persbericht

15 december 2020

Bierverkoop daalt hard

In november is de bierverkoop met 25,8% een stuk lager dan in november vorig jaar. Dit ondanks een lichte stijging in de thuisconsumptie van bier. Die nam met 7,5% toe. De grootste daling zit nog steeds in de horeca. Die nam met 92% af, als gevolg van de COVID-maatregelen.

Lees meer

Nieuwsbericht

11 december 2020

Nederlandse Brouwers: “Doe af en toe Dranquilo”

Vandaag gaat de nieuwe publiekscampagne van het ministerie van VWS “Dranquilo” van start. Hiermee worden mensen aangemoedigd hun drinkgewoontes te doorbreken door bijvoorbeeld tijdens een avondje met vrienden of familie even een rondje geen alcoholisch drankje te drinken.

Lees meer

Nieuwsbericht

10 december 2020

Veilig Verkeer Nederland zet veilige rijders in het winterzonnetje

De decembermaand staat in het teken van de Bob Wintertour die compleet met de Bob Bus geheel corona-proof diverse gemeenten in het land bezoekt. Te beginnen met de provincie Drenthe. Door dit initiatief van Veilig Verkeer Nederland krijgen de inwoners van vele gemeenten de kans om zijn of haar favoriete ‘Bob’ te bedanken.

Lees meer

Persbericht

19 november 2020

Biermarkt krijgt flinke klap in oktober

Ondanks dat de horeca pas halverwege oktober sloot is de bierverkoop in oktober met 26,7% gedaald. De afname in de horeca was 85,2% lager en de thuisconsumptie groeide met 0,7%. De verwachting is dat de cijfers van november nog dramatischer worden omdat de horeca deze gehele maand gesloten is.

Lees meer

Nieuwsbericht

2 november 2020

Heineken Nederland neemt de Texelse Bierbrouwerij over

Vandaag werd bekend gemaakt dat Heineken Nederland de Texelse Bierbrouwerij volledig overneemt. De overname maakt het mogelijk voor de TexelseBierbrouwerij om zich verder te professionaliseren en is een welkome uitbreiding voor Heineken Nederland in het groeiende speciaalbiersegment.

Lees meer