Nederlandse Brouwers

Actueel

Nieuwsbericht

9 maart 2022

Eerste stap naar consumentvriendelijk statiegeldsysteem voor blik

Vandaag kondigde het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) aan dat supermarkten alsnog hebben besloten de inname van statiegeldblikjes binnen de bestaande infrastructuur te laten plaatsvinden.

Lees meer

Nieuwsbericht

21 januari 2022

Brouwers staan klaar om horeca snel van bier te voorzien

De bierwagens staan klaar. Meteen als Den Haag dinsdag hopelijk het sein op groen zet, gaan de bierbrouwers van Nederland rijden om de horeca zo snel mogelijk van bier te voorzien. Nederlandse Brouwers roept het kabinet te kiezen voor een sluitingstijd in de avond.

Lees meer

Nieuwsbericht

13 januari 2022

Tijd voor een fundamenteel nieuwe aanpak

Er is nog steeds geen licht aan het eind van de tunnel. De biermarkt blijft achter doordat de horeca in 2020 en 2021 grote delen van het jaar gesloten dan wel beperkt geopend was. Het zo snel mogelijk weer openen van de horeca, om te beginnen voor de ondernemers zelf, is van groot belang.

Lees meer

Nieuwsbericht

13 januari 2022

Speciaal bier steeds populairder

Pils is nog steeds met voorsprong de meeste verkochte biersoort. Daarna volgen speciaalbier en alcoholvrij bier.

Lees meer

Nieuwsbericht

13 januari 2022

Lockdown nieuwe klap biermarkt

Ook over 2021 zijn de cijfers van de biermarkt historisch laag. In vergelijking met het pre-COVID-jaar 2019 is er sprake van een daling met ruim 10%. De biermarkt blijft achter doordat de horeca in 2020 en 2021 grote delen van het jaar gesloten dan wel beperkt was geopend.

Lees meer