Nederlandse Brouwers

Actueel

Nieuwsbericht

12 oktober 2022

Samenwerking essentieel voor dichterbij brengen preventiedoelen

Nederlandse Brouwers is verbaasd over het rigoureuze besluit van de staatsecretaris. Van Nederlandse Brouwers had dit niet gehoeven. De brouwers blijven zich inzetten voor de doelstellingen van het Nationaal Preventieakkoord. En blijven daarom, zoals dat ook de afgelopen jaren is gedaan, samenwerken met andere partijen.

Lees meer

Standpunt

20 september 2022

Stop belastingverhoging alcoholvrij

Het stond al in het Coalitieakkoord maar nu het in de Miljoenennota 2023 staat, we weten we het zeker! Het kabinet gaat de verbruiksbelasting op frisdranken meer dan verdubbelen. Daardoor wordt ook alcoholvrij bier duurder.

Lees meer

Nieuwsbericht

18 augustus 2022

Steeds meer mensen drinken alcoholvrij bier.

Het aandeel van alcoholvrij bier is de afgelopen vijf jaar gestegen naar bijna 7%. Pils wordt nog steeds verweg het meeste gedronken maar het aandeel is wel iets teruggelopen en dat geldt ook voor biermix. Het aandeel van speciaal bier is licht toegenomen maar alcoholvrij is het meest toegenomen.

Lees meer

Nieuwsbericht

22 juli 2022

Bierverkopen terug op niveau voor COVID-19

Den Haag, 23 juli 2022 | De bierverkopen zijn weer terug op het niveau van voor de COVID-19 pandemie. Dat blijkt uit de bierverkoopcijfers over het eerste halfjaar van 2022. Wel zijn er op maandbasis behoorlijke verschillen.

Lees meer

Nieuwsbericht

22 juli 2022

Trots en zorgen

De nieuwe voorzitter van Nederlandse Brouwers, Fred Teeven is bezig met zijn kennismakingsronde langs alle leden van Nederlandse Brouwers. 'Ik zie dat brouwers vooral op kansen en vernieuwing gericht. Maar er zijn ook zorgen.

Lees meer