Nederlandse Brouwers

Actueel

Persbericht

20 september 2023

Verhoging bieraccijns pakt desastreus uit voor bierdrinker en brouwer

Tijdens Prinsjesdag heeft het kabinet aangekondigd de bieraccijns nog eens extra te verhogen met gemiddeld ruim 16%. Door de verandering van het accijnssysteem per 1 januari kan dit oplopen tot 50% en meer. Deze verhoging komt hard aan bij de lokale brouwerijen.

Lees meer

Nieuwsbericht

27 juli 2023

Bierverkopen 2e kwartaal 2023

Door het slechte weer in april van dit jaar is de bierverkoop in het tweede kwartaal met 4,4% gedaald. In de warme en zonnige maand juni veerde de biermarkt juist op, maar dit was onvoldoende om het verlies in april goed te maken. De consumptie van alcoholvrij bier steeg wel in het tweede kwartaal.

Lees meer

Persbericht

29 juni 2023

Het kabinet weet geen maat te houden.

Het kabinet slaat door met een groslijst aan alcohol beperkende maatregelen die veel weg hebben van een ‘alcoholslot’. Als de uitgelekte lijst met maatregelen klopt dan gaat het om een ongekende betutteling. Het kabinet wil het de Nederlander eigenlijk onmogelijk maken om op zijn tijd van een lekker glas bier te drinken.

Lees meer

Evenement

5 mei 2023

Record aantal activiteiten tijdens Week van het Nederlandse Bier 2023

Tijdens de 10e Week van het Nederlandse Bier openen in heel Nederland brouwerijen hun deuren. Dit jaar zijn er meer dan 60 activiteiten variërend van bierproeverijen, masterclasses, open dagen en rondleidingen tot een bierbingo en fietsbockentocht.

Lees meer

Nieuwsbericht

18 april 2023

Nu ook hervulbare bierflesjes en fusten mogelijk voor craftbrouwers

Er is een ‘absorptiemodel’ ontwikkeld voor glazen statiegeldflessen waardoor het voor kleiner brouwers ook aantrekkelijk is met statiegeldflessen te gaan werken. Daarnaast wordt ‘Kegs United’ gelanceerd; een gezamenlijke fustenpool voor de horeca.

Lees meer