Nederlandse Brouwers

Actueel

Nieuwsbericht

2 april 2023

Stadshaven Brouwerij nieuw lid Nederlandse Brouwers

De Stadshaven Brouwerij is niet alleen het nieuwste lid, het is ook meteen het jongste lid. De ambities van de Stadshaven Brouwerij sluiten naadloos aan op die van Nederlandse Brouwers

Lees meer

Nieuwsbericht

20 februari 2023

Nieuwe directeur Nederlandse Brouwers

Nederlandse Brouwers heeft met ingang van 16 maart aanstaande Meint Waterlander benoemd tot nieuwe directeur van Nederlandse Brouwers. Hij volgt Lucie Wigboldus op die met ingang van 1 april algemeen directeur wordt van de Stichting Hulphond Nederland.

Lees meer

Nieuwsbericht

25 januari 2023

Druk op pauzeknop

De Nederlandse biermarkt is bijna terug op het niveau van voor de COVID-19. Nederlandse Brouwers-voorzitter Fred Teeven vindt het nog te vroeg om te spreken over een herstel. Daarom doet hij een oproep aan kabinet om op de pauzeknop te drukken en even niet met nieuwe maatregelen en belastingverhogingen te komen.

Lees meer

Nieuwsbericht

11 november 2022

Uitstel verhoging verbruiksbelasting goede zaak

De Tweede Kamer heeft besloten de verhoging van de verbruiksbelasting, die o.a. op alcoholvrij bier zit, met een jaar uit te stellen. Nederlandse Brouwers juicht het uitstel toe maar wijst erop dat zijn belangrijkste bezwaar nog niet is weggenomen. Alcoholvrij bier moet alsnog uitgezonderd worden van verhoging.

Lees meer

Nieuwsbericht

26 oktober 2022

Bierverkopen boven niveau 2019

Uit de cijfers m.b.t. de bierverkopen blijkt dat zowel de bierverkopen in het 3e kwartaal van dit jaar als die in de eerste negen maanden, veel beter zijn dan vorig jaar. De markt is zelfs gegroeid ten opzichte van het pre-COVID-19 jaar 2019.

Lees meer