Nederlandse Brouwers

Actueel

Nieuwsbericht

16 juli 2021

Zorgen over biermarkt

In totaal werd er in het eerste halfjaar bijna 5,5 miljoen hectoliter bier in Nederland verkocht. Dat is een half miljoen minder (-8,4%) dan in de eerste helft van het pre-COVID-jaar 2019 en maar zo’n 200.000 hectoliter meer dan in de eerst helft van het COVID-jaar 2020.

Lees meer

Nieuwsbericht

7 juli 2021

Typisch Nederlands bierflesje krijgt internationale prijs

De Bruine Nederlandse Retourfles (BNR), het bekende Nederlandse bierflesje, heeft de European Refillable Award ontvangen. De jury prijst de BNR-fles omdat het internationaal wordt beschouwd als een succesvol rolmodel voor hervulbare verpakkingen. Nederlandse Brouwers beheert het bijzondere licentiesysteem.

Lees meer

Nieuwsbericht

1 juli 2021

De nieuwe Alcoholwet

Op 1 juli is de nieuwe Alcoholwet van kracht geworden. Met deze wet wil de overheid problematisch alcoholgebruik en alcoholgebruik onder 18-minners verder terugdringen. Dit volgt uit het Nationaal Preventieakkoord.

Lees meer

Nieuwsbericht

28 juni 2021

vandeStreek bier nieuw lid Nederlandse Brouwers

Nederlandse Brouwers heet brouwerij VandeStreek bier uit Utrecht van harte welkom als nieuw lid. ‘vandeStreek bier biedt een breed assortiment bieren aan. Daarmee staat vandeStreek bier voor de rijkdom die de Nederlandse biercultuur te bieden heeft.

Lees meer
3 juni 2021

Bierbrouwers nemen verantwoordelijkheid

De bierbrouwers van Nederland nemen al jarenlang hun verantwoordelijkheid. Voor de mensen en voor de wereld om ons heen.

Lees meer