Actueel

Persbericht

22 oktober 2020

Nederlandse brouwers werken samen aan CO2-besparing in transport

Nederlandse bierbrouwers zijn volop in ontwikkeling om hun CO2-footprint verder te verlagen. Afgelopen jaar hebben de brouwers daarom als eerste sector gezamenlijk gekeken naar aanvullende mogelijkheden om middels samenwerking meer CO2 te besparen in de transportketen.

Lees meer

Persbericht

15 oktober 2020

Reclamecode voor alcoholvrij en –arm bier ingevoerd

Vandaag is de Reclamecode voor Alcoholvrij en -Arm Bier (RvAAB) in werking getreden. In de code is o.a. vastgelegd dat reclame voor alcoholvrij en -arm bier niet gericht mag worden op jongeren onder de 18 jaar en dat reclame voor alcoholarm bier niet gericht mag worden op zwangere vrouwen en op actieve verkeersdeelname.

Lees meer

Persbericht

13 oktober 2020

Nederlandse Brouwers: Horeca moet gesteund worden!

Er is vrees bij de brouwers over de grote onzekerheid die horecaondernemers nu weer tegemoet gaan. De horeca in Nederland is keihard geraakt de afgelopen maanden, laten cijfers van de Vereniging Nederlandse Brouwers zien.

Lees meer
5 oktober 2020

Facebook winactie bockbierproeverij

Vertel ons je gouden bockbier moment deze herfst en maak kans op het kookboek Bier & Spijs t.w.v. €24,95 én een deelname aan een online bockbierproeverij door Fiona de Lange, professioneel biersommelier.

Lees meer

Persbericht

5 oktober 2020

Uiltje Brewing Company wordt lid bij Nederlandse Brouwers

Vrijdag 2 oktober is brouwerij Uiltje Brewing Company, voorheen brouwerij ’t Uiltje, officieel lid geworden bij Nederlandse Brouwers. Deze Haarlemse bierbrouwer is hiermee het 15e lid van de branchevereniging, die samen ruim 95 procent van de bierproductie in Nederland vertegenwoordigen.

Lees meer