Nederlandse Brouwers

Actueel

30 november 2021

Petitie Stop extra bierbelasting ruim 40.000 keer ondertekend

De petitie Stop extra bierbelasting van Nederlandse Brouwers is de afgelopen weken door ruim 40.000 mensen ondertekend. Daarmee is een duidelijk signaal afgegeven dat de accijns op bier niet verder verhoogd moet worden. De petitie is vandaag aangeboden aan de Commissie Financiën van de Tweede Kamer.

Lees meer

Nieuwsbericht

4 november 2021

Verantwoord alcoholbeleid de norm bij grote sportevenementen

Nederlandse Brouwers en NOC*NSF hebben aanvullende afspraken gemaakt om verantwoord alcoholbeleid nog meer te promoten bij grote sportevenementen. Hiermee geven ze verdere invulling aan de afspraken gericht op een gezonde sportomgeving zoals vastgelegd in het Nationaal Preventieakkoord.

Lees meer

Nieuwsbericht

20 oktober 2021

Biermarkt is nog lang niet hersteld

‘Het herstel van de biermarkt gaat veel langzamer dan we hadden verwacht’, aldus de directeur van Nederlandse Brouwers Lucie Wigboldus. ‘De versoepelingen die vlak voor en in de zomer zijn aangekondigd, hebben maar zeer beperkt een positieve invloed op de bierverkoop. Het slechte zomerweer is ongetwijfeld ook van invloed.'

Lees meer

Wat is uw mening?

13 oktober 2021

7 vragen over de verhoging van de bierbelasting

Het kabinet wil de maatsstaf van heffing van bieraccijns veranderen. En het kabinet wil het verlaagde accijnstarief afschaffen. Zeven vragen over wat het kabinet gaat doen en waarom de bierdrinker en bierbrouwer hiervan de rekening gaan betalen. Wat kun jij hiertegen doen? Teken de petitie: www.stopextrabierbelasting.nl

Lees meer
7 oktober 2021

Petitie Stop extra bierbelasting

De politiek heeft plannen om de belasting op bier te verhogen. Na maanden van gesloten horeca en niemand mogen ontvangen wil de overheid, juist nu dit weer kan, gezelligheid duurder maken. De eerste voorstellen liggen er al.

Lees meer