Nederlandse Brouwers

4 mei 2022Naar overzicht

Nederlands Bierproeffestival 2022: Iedereen heeft er weer zin in.

Het Nederlands Bierproeffestival vormt traditioneel de opening van de Week van het Nederlandse Bier. Drie dagen lang kan de bierdrinker in de Haagse Grote Kerk genieten van de rijkdom die de Nederlandse brouwerijen te bieden hebben.

De in totaal 48 brouwerijen staan voor de diversiteit die zo kenmerkend is voor de Nederlandse biersector. Van kleine tot grote brouwerijen. Uit bijna alle provincies. Met uiteenlopende bieren, van alcoholvrij tot speciaal bier. Over twee weken worden de bieren bekend die op het festival te krijgen zijn. Naar verwachting zullen dit meer dan 250 verschillende bieren zijn.

De deelnemende brouwerijen zijn: 100 Watt Brewery, AAA-Brouwerij, ALFA Brouwerij, BE+ER Bierbrouwers, Bierbrouwerij Borne, Bierbrouwerij De Arn/ZHB, bierbrouwerij Maallust, Bird Brewery, Blitz Brewing Co., Brabants Chlorie, Brand Bierbrouwerij, Brouwerij Avereest, Brouwerij de Molen, Brouwerij de Smokkelaar, Brouwerij Hans en Grietje, Brouwerij Oudaen, Brouwerij Poesiat & Kater, Brouwerij 't IJ, Budelse Brouwerij, Crooked Spider, DAVO Bieren, De Leckere, Eiber Bier, Gallivant Brewery, Grutte Pier Brouwerij, Heineken, Hertog Jan, Jopen, Kloosterbrouwerij Haagsche Broeder, Kompaan Dutch Craft Beer Company, Koninklijke Grolsch, Lindeboom Bierbrouwerij, Lowlander Beer, Maximus Brouwerij, Brouwerij Noordt, Rigtersbier, Rock City, Stadsbrouwerij Argentum, Stadshaven Brouwerij, Stanislaus Brewskovitch, Texelse Bierbrouwerij, Two Chefs Brewing, Uiltje Brewing Company, Van Moll, vandeStreek bier, Vet & Lazy brouwerij en X-brewing.

In de Week van het Nederlandse bier werken Nederlandse Brouwers en CRAFT samen. Tijdens deze week staat de Nederlandse Biercultuur en sector centraal. De Week van het Nederlandse bier wordt van 26 tot en met 29 afgesloten met de Brouwerijdagen. Tijdens die dagen openen overal in Nederland brouwerijen hun deuren om mensen kennis te laten maken met het prachtige ambacht van bierbrouwen en om hen daar ook van te laten genieten.

Voor kaarten: www.weekvanhetnederlandsebier.nl