Nederlandse Brouwers

3 juni 2021Naar overzicht

Bierbrouwers nemen verantwoordelijkheid

We stimuleren een verantwoorde bierconsumptie en pakken alcoholmisbruik aan. Bijvoorbeeld door het stimuleren van alcoholvrij bier, door op het bieretiket te zetten dat alcohol en zwangerschap niet samen gaan, door via de BOB-campagne duidelijk te maken dat het zelfde geldt voor verkeer en alcohol en door geen alcoholreclame te richten op minderjarigen. We werken daarbij samen met o.a. NOC*NSF, studentenverenigingen en Veilig Verkeer Nederland. En met resultaat want de Gezondheidsenquete/Leefstijlmonitor van het CBS, in samenwerking met het RIVM en het Trimbos-instituut, laat zien dat het de goede kant opgaat. Het aandeel van overmatige drinkers is in 2020 verder gedaald. 

Onze verantwoordelijkheid voelen we ook voor onze omgeving. Verduurzamen zit in het DNA van de brouwers. Zo behoort  de sector tot de koplopers als het gaat om vermindering van energie- en watergebruik. De Bruine Nederlandse Retourfles is wereldwijd toonaangevend als het gaat om hergebruik van materialen. Statiegeld gaat helpen om het blik in het zwerfafval verder terug te brengen en weer te recyclen. 

De bierbrouwers van Nederland willen graag doorgaan op de ingeslagen weg. We blijven onze verantwoordelijkheid nemen waarbij we openstaan voor alles wat bijdraagt aan een gezond en duurzaam Nederland. Met als doel die bijzondere en gezellige momenten die horen bij het genieten van een glas bier op een verantwoorde wijze mogelijk te maken.