Nederlandse Brouwers

2 november 2020Naar overzicht

Heineken Nederland neemt de Texelse Bierbrouwerij over

Vandaag werd bekend gemaakt dat Heineken Nederland de Texelse Bierbrouwerij volledig overneemt. De overname maakt het mogelijk voor de Texelse om "zich verder te professionaliseren en is een welkome uitbreiding voor Heineken Nederland in het groeiende speciaalbiersegment", aldus Cor Honkoop (algemeen directeur Texelse Bierbrouwerij) en Hans Böhm (CEO Heineken Nederland) in het persbericht.

De Texelse Bierbrouwerij werd twintig jaar geleden opgericht en inmiddels werken er zo'n tachtig medewerkers op het eiland en op het vaste land. De brouwerij heeft dertien speciaalbieren in haar assortiment waarvan het veelbekroonde Texels Skuumkoppe het bekendste speciaalbier is. De overname beoogt een nauwere samenwerking om onder andere de horecamarkt en retail verder te bedienen. Als ook de duurzame ambities van de Texelse Bierbrouwerij om de brouwcapaciteit op duurzame wijze te optimaliseren. Vast staat dat de brouwer het eiland Texel als vaste standplaats zal behouden. 

"Heel mooi dat Heineken Nederland op deze manier de Texelse Bierbrouweij kan ondersteunen om aan de groeiende vraag te voldoen. Wij feliciteren beiden brouwers met deze nieuwe samenwerking", aldus Lucie Wigboldus, directeur Nederlandse Brouwers. "Texelse Bierbrouwerij is sinds 2015 lid van branchevereniging Nederlandse Brouwers en heeft met haar kennis en kunde altijd een waardevolle bijdrage geleverd in onze vereniging. Door deze overname zal Texelse Bierbrouwerij via Heineken Nederland lid zijn van onze vereniging". 

Dit jaar zijn vijf nieuwe leden toegetreden tot Nederlandse Brouwers. Begin oktober trad Uiltje Brewing Company toe als 15e lid en in februari 2020 werd het aantal leden nog fors uitgebreid met Brouwerij Two Chefs Brewing, Kompaan Dutch Craft Beer Company, Brouwerij Noordt en Brouwerij Duvel Moortgat Nederland. Door de overname van Heineken Nederland van Texelse Bierbrouwerij komt het aantal leden van Nederlandse Brouwers op 14 brouwerijen, die samen ruim 95 procent van de bierproductie in Nederland vertegenwoordigen.