Nederlandse Brouwers

6 december 2019Naar overzicht

Resultaat monitoring 2018 van MEE -brouwers in kopgroep energiebesparing

De sectorrapportage van de monitoring 2018 van MEE-Bierbrouwerijen is in de zomer 2019 van vastgesteld, na schriftelijke goedkeuring door de sector. De sector heeft ruim de helft van de geplande besparing gerealiseerd en ligt daarmee netjes op schema, nu we halverwege de EEP-periode 2017-2020 zitten.

Bierbrouwerijen scoren totaal op 2,5% voor keten-efficiëntie en 0.5% voor proces-efficiëntie. Dit komt neer op totaal 3% van de 5% maximale voorgenomen besparing, oftewel over de helft van het totaal. Dit betekent dat de sector op koers zit ten opzichte van de verwachtingen.

De rapportage vermeldt dat de MEE-Bierbrouwerijen met name erg goed scoren op de procesefficiency-verbetering t.o.v. 2009: de sector staat op de 2e plaats van de MEE-sectoren met 16% energiebesparing. Wel is de bierbrouwerijsector qua PJ een heel kleine speler in het MEE-convenant, met een absolute procesefficiency-verbetering van 0,6 PJ. Voor ketenefficiency scoren de MEE-Bierbrouwerijen met 6,6% besparing ten opzichte van eigen energiegebruik hoog binnen het convenant.

Lees hier verder voor de volledige resultaten: Resultatenbrochure 2018