Nederlandse Brouwers

1 oktober 2018Naar overzicht

Nederlands Bockbierseizoen vanaf vandaag officieel van start

Het Nederlands Bockbierseizoen is vanaf vandaag officieel van start. De Nederlandse Brouwers vieren hiermee de jarenlange traditie waarbij ze samen met de bierkenners van Nederland op de eerste maandag van oktober de nieuwe jaargang van het bockbier vieren. Bierbrouwers, biersommeliers en brouwmeesters proefden vandaag de nieuwste bockbieren van 2018. Daarnaast werden er innovatieve bockbier- en foodcombinaties samengesteld door bierexpert Derek Walsh en chef de cuisine Roy Pickkers. Dit jaar bieden de Brouwers aan heel Nederland een verdieping in de Nederlandse bier- en foodcultuur met de Bier Butler App. Deze interactieve app, welke vandaag weer is uitgebreid, geeft direct een bier & foodadvies bij het gerecht of biermerk dat wordt ingetikt. Meer informatie: www.datsmaaktnaarbier.nl

Perfect match: Bockbier gecombineerd met een oester gevuld met bouillon en een umami salade ©PR

Bockbier ideale partner aan tafel

Dit seizoen is er extra aandacht voor de lekkerste bockbier- en foodcombinaties. Cees-Jan Adema, directeur van de Nederlandse Brouwers: “Vandaag vieren we de officiële start van het Nederlandse Bockbierseizoen. Bockbier heeft dankzij het zoete en moutige karakter de potentie om geweldig te matchen bij bijzondere gerechten. Samen met de bierkenners van Nederland leren ook wij iedere dag over de veelzijdigheid van bockbier. Zo blijkt het herfstige bier uitstekend bij oesters gevuld met bouillon en een umami salade te passen. Ook paddenstoelenragout en stoofvlees zijn bekende foodcombinaties bij deze smaakvolle seizoensbieren. Wij roepen iedereen op om vooral zelf met behulp van de Bier Butler App te gaan ontdekken welke combinaties het beste passen bij jouw smaakprofiel.”

Bockbier matchmaker

De Bier Butler App is de snelle matchmaker voor iedereen die aan de slag wil met het combineren van bier met eten. Ter gelegenheid van het nieuwe bockbierseizoen is de app vanaf vandaag uitgebreid. Zo kunnen gebruikers naast het zoeken vanuit gerechten naar een mooie combinatie met een bier, ook vanuit een biermerk een bijpassend gerecht zoeken. “Een zeer waardevolle aanvulling” geeft Cees-Jan Adema aan. “Het advies van de Bier Butler werkt zo twee kanten op. Soms heb je nog een mooi bier thuis liggen en wil je weten welk gerecht je daarbij kunt maken. Of je zit in een horecagelegenheid en je wilt advies over een mooi bier bij het gerecht dat je hebt gekozen. Zo heb je altijd een bieradvies bij de hand. En naast het advies dat de app geeft, lees je er nu ook inspirerende blogs over bier en eten.”

Over de Bier Butler App

De Bier Butler App is een unieke samenwerking waar alle Nederlandse brouwerijen bij worden betrokken. De meer dan 1.000 verschillende gerechten in de app zijn door gecertificeerde biersommeliers, gecombineerd met bijna 1.000 verschillende bieren en de lijst wordt steeds verder uitgebreid. Zo wordt het voor consumenten makkelijker kiezen in het huidige gevarieerde aanbod aan bieren. De Bier Butler App is een onderdeel van het platform ‘Dat Smaakt naar Bier’, dat de brouwers van Nederland in 2017 hebben opgezet.