Nederlandse Brouwers

8 november 2019Naar overzicht

De feiten over alcoholvrij bier

Nederlandse alcoholvrije bieren bevatten maximaal 0,1% alcohol, bij alcoholvrije bieren uit buitenland is dat soms anders.

Hier nog eens alle feiten op een rij:

Controleer het bieretiket van buitenlandse alcoholvrije bieren

Veel van de Nederlandse alcoholvrije bieren zijn 0.0 en bevatten dus afgerond 0,0% alcohol. Bij bieren die uit het buitenland zijn geïmporteerd, moeten consumenten altijd het bieretiket controleren om te kijken hoeveel alcohol er in zit. Deze bieren worden soms ‘alcoholvrij’ genoemd, maar kunnen dus tot max 1,2% alcohol bevatten. Europese importregeleving verplicht importeurs niet om het etiket op de Nederlandse markt aan te passen namelijk.

Alcoholvrij bier zit al jaren in de lift

De consumptie van alcoholvrij bier stijgt al jaren. De verkoop steeg in 2019 zelfs met 6,5 procent en is ruim vervijfvoudigd ten opzichte van 2010.  Bekijk hier de resultaten.  
Naast alcoholvrij bieren stijgt ook het aanbod aan laagalcoholische (speciaal)bieren met 2 a 4% alcohol. Brouwers spelen hiermee in op de behoefte van de consument om verantwoord om te gaan met alcohol en af en toe ook te kiezen voor een mooi speciaalbier, maar dan met minder alcohol.