Nederlandse Brouwers

5 oktober 2015Naar overzicht

Bockbierseizoen van start met ruim 125 bockbieren!

Ontdek de veelzijdige smaken van bier met de nieuwste herfstbockbieren van 2015

Vandaag, op de eerste maandag van oktober, start traditiegetrouw het bockbierseizoen in Nederland. De brouwers in Nederland brouwden dit jaar ruim 125 herfstbockbieren, een flinke stijging ten opzichte van vorig jaar toen er ruim 90 bockbieren zijn gebrouwen. Bockbier is de trots van de Nederlandse brouwer; het wordt één keer per jaar gebrouwen en is in een beperkte hoeveelheid beschikbaar. Met zijn veelzijdige  smaak is bockbier ook de perfecte biersoort voor fijnproevers om bij en door typische najaarsrecepten te gebruiken.

De metamorfose die zich tijdens dit jaargetijde in de natuur voltrekt, is ook goed in de keuken terug te zien. Met zijn stoof- en stamppotten, wild en najaarsgroente wordt de herfst niet voor niks op gastronomisch gebied als een van de mooiste jaargetijden ervaren. Na de warme zomermaanden buiten, zoeken we binnen weer de warmte en gezelligheid op om eindeloos te tafelen met vrienden, genietend van culinaire herfstrecepten.

Cees-Jan Adema, Directeur Nederlandse Brouwers: ‘Met ruim 125 nieuwe herfstbockbieren dit najaar, heeft de consument veel keuze. Bockbier is een prachtig seizoensbier dat zich bij uitstek leent om te combineren bij mooie gerechten. Consumenten kunnen in november deze bockbier & spijs combinaties ook gaan proeven bij restaurants door heel Nederland. Via de IENS website worden deze bockbiermenu’s aangeboden. Een unieke mogelijkheid om het zelf te ervaren!’

Seizoen en moment van belang bij keuze biersoort

De meerderheid van de bierdrinkers (64 procent) drinkt wel eens bier bij het avondeten blijkt uit het het Nationaal Bieronderzoek*. Bijna vier op de vijf (78 procent) drinkt wel eens een speciaalbier, zoals bockbier. Mensen maken steeds bewustere keuzes op het gebied van eten en drinken en de keuze voor een type speciaalbier hangt dan ook af van het seizoen (36 procent) en het moment (33 procent). De belangrijkste rol bij de keuze voor een speciaalbier is de smaak (69 procent). Vrouwen laten zich in de keuze voor een  speciaalbier met name leiden door de smaak (69 procent), maar de keuze wordt ook vaak afgestemd op het seizoen (39 procent).

Meer weten over (bock)bier? Ga naar love-beer.nl en doe inspiratie op voor de lekkerste recepten met bockbier!