Nederlandse Brouwers

27 januari 2016Naar overzicht

Brouwerij De Leckere sluit zich aan bij Nederlandse Brouwers

Nieuwe generatie brouwers vormen een waardevolle aanvulling

Brouwerij De Leckere uit Utrecht heeft zich per januari 2016 aangesloten bij Nederlandse Brouwers. Hiermee telt Nederlandse Brouwers tien leden, die samen ruim 95 procent van de bierproductie in Nederland vertegenwoordigen. Deze uitbreiding stelt de brouwers in staat om nog beter één stem te laten horen vanuit de hele Nederlandse biersector.

Cees-Jan Adema, directeur Nederlandse Brouwers: “De toetreding van Brouwerij De Leckere bij Nederlandse Brouwers is voor onze organisatie een waardevolle aanvulling. Met hun professionele marktbenadering en hun diverse bierassortiment, behoren zij tot een nieuwe generatie van succesvolle brouwers. Als organisatie zijn we altijd bezig met de belangen van de gehele Nederlandse biersector. We vinden het daarom belangrijk dat deze groep brouwers vanuit hun kennis en kunde meedenkt over ons beleid en onze standpunten. Alleen op die manier kunnen wij ook daadwerkelijk de stem van gehele Nederlandse biersector laten horen.”

Eric Odenwald, directeur Brouwerij De Leckere, geeft aan ook blij te zijn met deze stap: “De biersector in Nederland is enorm aan het veranderen en we staan samen voor veel uitdagingen. Zo blijft het aantal lokale brouwerijen toenemen, wordt het bierassortiment steeds uitgebreider en willen we dat de consument op een verantwoorde manier van een mooi glas bier geniet. Wij vinden het daarom van groot belang om als brouwerijen, groot en klein, de handen ineen te slaan. Ik denk dat we veel van elkaar kunnen leren en samen er voor kunnen zorgen dat de Nederlandse biersector zich op een positieve manier verder blijft ontwikkelen.”  

Nederlandse Brouwers heeft in 2015 haar verenigingsstructuur aangepast, waardoor nieuwe brouwers zich eenvoudiger aan kunnen sluiten. Lange tijd stond het aantal leden van Nederlandse Brouwers op acht: AB InBev, Alfa Brouwerij, Bavaria, Budelse Brouwerij,  Grolsch, Gulpener Bierbrouwerij, Heineken Nederland en Lindeboom Bierbrouwerij. In juni 2015 was Texelse Bierbrouwerij de eerste nieuwe brouwerij die lid werd bij Nederlandse Brouwers. Brouwerij De Leckere is de tweede brouwer en zet het aantal leden nu op tien.